• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Jandarmanın özel hastane operasyonu genişletilerek devam ediyor

Jandarmanın özel hastane operasyonu genişletilerek devam ediyor
Balıkesir'de jandarmanın özel hastanelere yönelik düzenlediği, "Neşter" operasyonunda 1 doktor ve 1 bayan personel sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir ihbarla ilgili çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir merkezde faaliyet gösteren 3 hastaneyi de takibe aldı. Aylar süren çalışmaların ardından geçtigimiz hafta sonu harekete geçen Jandarma İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, mahkeme kararı ile birlikte Cumartesi sabahı üç hastaneye de eş zamanlı operasyon gerçeklestirdi. Hastanelere davet edilen yöneticilerle odalarında görüşülen operasyonlar esnasında bir hastanenin yönetim kurulu başkanı da olan kadın ve doğum hastalıkları uzmanı doktor I.E., Susurluk ilçesindeki muayenehanesinde yanında çalışan H.A. (38) isimli bayan personeliyle birlikte jandarma tarafindan gözaltına alındı. Bu sırada I.E.'nin Balıkesir'de yönetim kurulu başkanı olduğu hastanedeki aramalarda da E.Ü.U. isimli sekreteri gözaltına alınmıştı.

DOKTOR VE SEKRETERİ TUTUKLU YARGILANACAK

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda 3 gündür gözaltında tutulan Doktor I.E. ile sekreteri E.Ü.U. ve muayenehanesindeki personeli H.A., sorgulamalarının ardından bugün adli makamlara teslim edildi. Soruşturmayı yürüten organize suçlar savcısının ifadelerini aldığı şüphelilerden H.A. isimli bayan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Doktor I.E. ve hastanedeki sekreteri E.Ü.U. tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler. Doktor ve sekreteri tutuklu olarak yargılanacak.

Öte yandan, kamuoyunda ve sağlık sektöründe büyük yankı uyandıran jandarmanın özel hastanelerle ilgili operasyonu devam ediyor. Sorusturma kapsamında hastanelerde yapılan aramalarda binlerce evrak ve dokümana incelenmek üzere el konuldu. Özel hastanelerin öncelikle göz, kalp damar, kulak-burun-boğaz, kardiyoloji ve kadın doğum branşlarında son 2 yılda gerçekleştirdikleri muayene, ameliyat, poliklinik, vb. işlemlerin incelemeye alındığı, SGK Genel Müdürlüğü tarafından da operasyon yapılan söz konusu üç hastanenin hakediş vb. islemlerini inceleme altına aldığı kaydedildi. Genişletilerek devam eden soruşturma kapsamında çok sayıda doktor ve hastane personelinin gözaltına alınması bekleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9490 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim