• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) sebepleri ve tedavisi

Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) sebepleri ve tedavisi
Jinekomasti sebep olduğu psikososyal çekinti ile kıyaslandığında tedavisi tıbbi değerlendirme sonrasında en erken zamanda yapılması gereken vücut şekillendirme amaçlı estetik ameliyatlardandır.

Jinekomasti erkeklerde kadın tipi meme büyüklüğüne verilen isimdir. Neden olduğu psikososyal çekinti ile kıyaslandığında tedavisi tıbbi değerlendirme sonrasında en erken zamanda yapılması gereken vücut şekillendirme amaçlı estetik ameliyatlardandır.

Jinekomasti endokrin bir bozukluktur. Nedeni çok farklı mekanizmalara bağlı olarak oluşabilir. Bir görüş, bebeklik zamanında ateşli bir hastalık sırasında koruyucu amaçla kullanılan antiepileptik ilaçlar olduğunu ileri sürer. Güncel tedavisi liposakşın ve eğer gerekirse meme başından 0.5 cm. lik bir insizyonla girilerek, meme başı (nipple) arkasındaki fibrotik bant ve bezelerin çıkarılmasıdır.

Jinekomasti tedavisi sonrası ertesi gün taburcu olan hastalara dren kullanılmamakla beraber, 2-4 hafta süreyle baskılı korse giymeleri önerilir. İlk duş 3. günde alınabilir ve bugünden sonra hafif egzersizlere başlanır. Başarılı ameliyatlardan 3. haftasında yüzme ve ağırlık kaldırma gibi ağır sporlara başlanabilir.

Jinekomasti tekrar nüksetmez. Ameliyat sırasında Tail of Spence adı verilen memenin koltuk altına olan uzantısı da yağ alma işlemi ile şekillendirilir. Süresi yapılan cerrahi işlemin boyutuna göre 2-3 saat alan Jinekomasti uygulamaları Vaserlipo ile yapıldıklarında alınan yağ dokularının göğüs kaslarına transfer edilmesiyle belirgin ve Hi-Def 4D beden şekillendirilmesi sağlanmış olur. Sadece yağa (seçici) selektif çalışan Vaser liposuction tekniği ile iyileşme zamanı erken iyileşir ve beklenen ödem ve morluklarla neredeyse karşılaşılmaz.

Cerrahi tedavi sonrası psikososyal hayata olumlu etki ve katkıları hemen alınan Jinekomasti'nin doğumdan hemen sonra ve puberte döneminde hormonal nedenlerle ve fizyolojik (geçici) olarak oluştuğunu da ekleyelim. Aşırı alkol tüketimi, yaşlılık, bazı ilaçların uzun süreli kullanımı diğer Jinekomasti nedenleri arasında listede ilk sıralarda. Her tedavisi Vaser liposuction ile yapılan Jinekomasti işlemi aynı zamanda bir kontur ve profilplasti uygulamasıdır. Jinekomasti Ankara kliniğimizde başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.

Doç.Dr.Nedim SARIFAKIOĞLU
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
www.ankaraestetikcerrahi.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 11747 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim