• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

KadıköyŞifa Sağlık Grubu basın açıklaması

KadıköyŞifa Sağlık Grubu basın açıklaması
KadıköyŞifa Sağlık Grubu basında yer alan haberler üzerine basın açıklaması yayımladı.

Hastamız  Duygu Alçıcı, gebeliği süresince hastanemiz polikliniğinde izlenmiş ve 10.09.2014 tarihinde "Kısmi Plasenta Dekolmanı" ön tanısı ile sezaryen sectio operasyonuna alınmıştır. 10/10 apgarlı, 2826 gram ağırlığında, 48cm boyunda sağlıklı erkek bebek doğurtulmuştur. Operasyon başarıyla tamamlanarak hasta ve bebeği ilgili servislere alınmıştır.

Annenin  Post-op yapılan testlerinde HELLP Sendromu  şüphesi doğmuş, hasta İç Hastalıkları bölümü hekimi tarafından konsülte edilmiş, tedavi ve takibine devam edilmiştir. Post-op 5. gün genel durumu iyi olan ve tüm kan tablosu düzelmiş olan hasta, 3 gün sonra kontrole gelmek üzere 15.09.2014 tarihinde sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir.

18.09.2014 tarihinde rutin kontrole gelen hastanın kontrol muayenesi yapılmış olup, genel durumunun iyi olduğu ve  herhangi bir patolojisinin bulunmadığı tespit edilmiş, sezaryen sütürleri alınmıştır. Hasta, kontrol muayenesi sırasında evde olduğu süre içinde birkaç gündür ishali olduğunu, ancak sayıca günde 2–3 kereyi geçmediğini ve bir gün öncesinden beri de başının ağrıdığını ifade etmiştir. Hasta, bağırsak infeksiyonu nedeniyle İç hastalıkları bölümüne yönlendirilmiştir. İshali ile ilgili tedavisi düzenlenen hasta; rutin kontrole geldiği Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanımız tarafından tedbiren istenen kan değerlerinin değerlendirilmesi sonucunda trombosit sayısının çok düşük olduğu tespit edilmiş ve hastaya Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanımız ve İç hastalıkları Uzmanımız tarafından Hematoloji Ünitesi bulunan bir tedavi merkezine yatması gerektiği bildirilmiştir.

Bu arada İç hastalıkları Uzmanı, Konsültan Hematoloji Profesörü ile görüşmüştür. Hasta ile ilgili verilen bilgiler üzerine Hematolog olası tanılarla ilgili tetkiklerin hazırlanmasını istemiştir. Genel durumunda problemi olmayan, bebeğini emziren hasta da saat 18.00 sularında aniden şuur bulanıklığı tablosu gelişmesi üzerine, Kadın Sağlığı ve Doğum, İç Hastalıkları, Nöroloji, Beyin Cerrahisi ve Yoğun Bakım hekimleri tarafından değerlendirilmesini müteakip acil olarak Beyin BT çekilmiştir. Tomografi sonucunda hastada beyin kanaması tespit edilmiştir.

Yoğun Bakım Ünitemize alınan hasta yaşam destek ünitelerine bağlanmış olup, İç Hastalıkları, Hematoloji, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Nefroloji ekiplerince tekrar değerlendirilerek Hematoloji tarafından acilen yapılması önerilen girişimlerin uygulanabilmesi için hastanın hızla Hematoloji Ünitesi olan bir merkeze transferi planlanmış ve yakınları bilgilendirilmiştir. Tarafımızca bulunan  ve hasta yakınlarınca onaylanan merkez ile iletişime geçilerek hastaya ait tüm tıbbi ve diğer veriler paylaşılmıştır. Ambulansımız ile hastanın ilgili merkeze transferi gerçekleştirilmiştir. 18.09.2014 tarihinde sadece doğum sonrası rutin bir kontrol için hastanemize müracaat eden hastamıza kendisinde gelişen akut durumu nedeniyle hastanemizde kaldığı kısa süre içinde gerekli ilk müdahaleler ve sevk işlemi yapılmıştır.

Duygu Alçıcı’nın rahatsızlığı neticesinde vefatından duyduğumuz üzüntüyü belirtir, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Kamuoyuna  saygılarımızla sunarız.

KADIKÖY ŞİFA SAĞLIK GRUBU

Bu haber toplam 7997 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim