• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Kadın doktora acil serviste kadın dayağı

Kadın doktora acil serviste kadın dayağı
Kadın doktor ablası ve eşinin saldırısına uğradı. Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Doktoru Nazife Aydemir, ...

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Doktoru Nazife Aydemir, kadın hastanın ablası ve eşinin saldırısına uğradı. Gözyaşları içerisinde yaşadıklarını anlatan Dr. Aydemir, "Bir kadından bunu asla beklemezdim, Biz, insanlara sağlık veriyoruz." dedi. Müşahede odasındaki saldırının arkasından güvenlik görevlileri ve hastane personelinin olaya müdahale etmesi de güvenlik kameralarına yansıdı.

İddiaya göre; geçtiğimiz pazar günü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde meydana gelen olayda, bir kadın Doktor Nazife Aydemir'den kendisine acilen bakmasını istedi. Aydemir ise durumu daha acil olan hastaları muayene ettiğini belirterek, beklemesini istedi. Bunun üzerine kadın hastayla birlikte odaya giren ablası M.A. ve eşi E.A., Dr. Aydemir'i darp etmeye başladı. Arbede sırasında Nazife Aydemir'in gözlüğü kırıldı. Hastanedeki güvenlik personeli olaya müdahale ederek saldırgan çift etkisiz hale getirdi. Olay günü yaşadıklarını hastanede düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarıyla anlatan Dr. Aydemir, hasta yakını kadın ve eşinin çok hiddetli olduğunu söyledi.

Dr. Aydemir, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Acil Servis'e gelen hasta annem bile olsa daha acil olanla ilgilenirim. Acil servisler 'Yeşil sarı, kırmızı' diye tanımlanıyor. Ben olay günü yeşil alanda görevliydim. Bir buçuk saat çalışıp, yarım saat dinleniyoruz. Ama hastanedeki yoğunluğu göz önüne alarak molayı bırakıp geldim. Kapı açıldı. İçeriye girmek isteyen bir hasta ve hasta yakını vardı. Dışarıdaki gürültüyü de zaten duymuştum. Görevli arkadaşlar hasta yakınlarına 'durumunuz daha acilse hemşire arkadaşımız sizi yönlendirir' dediler. Ancak beklemediğim şekilde 'geber öyleyse' diyerek bağırmaya başladı. Hastanın ablasının eşi arkamdan kollarımı tuttu. Saçımdan tuttu, o sırada düştüm. Tutan şahsın 'tepki vermeyeyim' diye tuttuğunu düşündüm, oysa kadının dövmesi için tutmuş. Gözlüklerim kırıldı. Arkadaşlar geldiler ayırdılar. Bana saldıran bayanın kız kardeşi adet sancısı çekiyormuş. Kırmızı alana girmiş, bakılmak istemiş. Kırmızı alanda kalp krizi geçiren, trafik kazası geçiren, yüksek düşme gibi vakalara bakılıyor. Olayla ilgili tutanak tutuldu. Polisler ilgilendi. Hastane yönetimi yakından ilgilendi. Meslektaşlarım ve hastane yönetiminin gösterdiği yakınlık beni çok mutlu etti."

ÇOCUĞUM YAŞINDAKİ KADIN BUNU BANA YAPTI

Hastanelerdeki doktorlara yönelik saldırılarda birçok meslektaşının öldüğünü hatırlatan Dr. Aydemir, "Çocuğum yaşında olan bir kadının bana bunu yapmasına üzüldüm. Adli rapor aldım. Hatta kedi köpek besliyordum. Ellerimde çizikler vardı. Onların kedi köpek çiziği olduğunu söyledim. Rapor almama rağmen işimin başındayım. İzne ayrılsam, daha kötü olurum. Biz hekimiz, insanlara sağlık veriyoruz. Kadın çok hiddetliydi. Uzaklaştırılırken bile halen beddualar edip, 'geberteceğim' diye bağırıyordu. Artık korkuyorum, her nöbetimde korkuyorum ama yine sevgiyle hizmet vereceğim. Ya ben kör kalsaydım." diye konuştu.

Hastane yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın da hastane personelinin huzur ve güvenliğinin önemli olduğunu söyledi. Aşkın, şunları kaydetti: "Olayla ilgili yasal süreç başlamıştır. Acil olmayan hastalar aslında çok daha hızlı şekilde tedavi olmak istiyor. Ama vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki; durumu acil olmayan hastalar trafik kazası gibi acil vakalardan hastaneye gelenlere verilecek sağlık hizmetini aksatmamalı."

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise "Bu olay bize kötü örnek olmayacaktır. Yine insanlara sevgiyle sağlık hizmeti vereceğiz. Biz yine hastalarımızı sevgiyle karşılayacağız. İnşallah bir aha bu tür olaylarla karşılaşmayız." dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim