• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kadın doktora suç duyurusu: Doğu kökenli çocuklara yüksek dozda ilaç verdi

Kadın doktora suç duyurusu: Doğu kökenli çocuklara yüksek dozda ilaç verdi
iddiaya göre, Burcu G., nüfus kayıtları Doğu ve Güneydoğulu olan çocuklara, karaciğer yetmezliğinde ölmeleri için yüksek dozda ilaç verdi.

Dr. Burcu G. ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçtiğimiz günlerde sunulan soruşturma dosyasındaki evraklara hürriyet.com.tr ulaştı.Burcu G. hakkında iki ayrı suç duyurusu başvurusu var. Suç duyurularından birini, Burcu G.’nin eski sevgilisi Sedat G., diğeri ise Kağıthane'deki bir aile sağlık merkezinde görevli doktor S.C.

Bir avukatlık ofisinde katip olarak çalışan Sedat G. ile Burcu G., iki yıl kadar önce tanıştı. Sedat G.’nin iddiasına göre, Burcu G.’den ayrılmak istediğini söyledikten sonra ikili arasında kriz çıktı. Suç duyurusunda yer alan iddialara göre Burcu G., eski sevgilisinden sürekli para istedi; 50-60 bin TL’lik ziynet eşyası aldırdı. Sedat G., eski sevgilisi doktorun en son kendisinden 350 bin TL para istediğini öne sürdü.

YÜKSEK DOZDA İLAÇ YAZIYORUM

Savcılık suç duyurusunda, ikili arasındaki kişisel tartışmaların yanı sıra, dikkat çekici iki de iddiada bulunuldu. Sedat G. suç duyurusunda, Burcu G.’nin bir gün alkol aldıktan sonra kendisine “Ben nüfus cüzdan kaydında Doğu ve Güneydoğu’lu olduğunu yani Kürt olan kişileri tespit ettiğimde ve özellikle bebek ve çocuk yaşta olan kişileri, yaşları büyüdüğünde ölmeleri veya ağır hastalık geçirmeleri için yüksek dozajda antibiyotik yazıyorum” dediğini öne sürdü.

DOKTOR ARKADAŞI ANLATTI

Konu ile ilgili yürütülen soruşturmada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arıkan, tanık olarak gösterilen Doktor S.C.’nin ifadesini aldı. Doktor S.C., 20 Nisan’da verdiği ifadede “Bana mesleki olarak, gelen Kürt çocuklarını yavaş yavaş zehirlediğini, verdiği ilaçların ağır geleceğini ve karaciğer yetmezliğinden öleceklerini, kendisine aynı çocuğu gelmesi gerektiğini söyleyince ben, şizofreni atakları yaşadığını düşünerek aramızdaki ilişkiyi sonlandırdım” dedi.

'ADLİYEYE SAKIN BİLDİRME'

Burcu G. ile ilgili bildiklerini ilgili kurumlara bildireceğini belirten Doktor S.C. savcılığa yaptığı suç duyurusunda ise şunları kaydetti: "21 Nisan günü sağlık ocağının sabit numarasından arandım. Kendisini avukat J.H. olarak tanıtan bir kişi bana, 'Burcu G. ile aranızda olan bitenleri eğer adliyeye bildirirsen seni sağlık ocağından aldıracağımızı ve başına gelenleri bilemezsin' dedi. Daha sonra bu isimde bir avukat olmadığını tespit ettik. Şüpheliler beni tehdit ediyor. Bu baskıların gün geçtikçe artacağını düşünüyorum." 

İKİ AYRI SAVCI SORUŞTURUYOR

Savcılığa yapılan suç duyurusunda, Burcu G.’nin diplomasının da sahte olduğu, bu yönde kendi beyanları olduğu öne sürüldü. Yapılan suç duyuruları sonrası iki ayrı soruşturma başlatıldı. Yüksek dozda ilaç verildiği iddiası ve sahte diploma iddiasına ilişkin soruşturmayı memur suçları bürosu yürütüyor. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın da müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

BANA HESAP SORAMAZSINIZ

Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Doktor Burcu G. ise iddiaların asılsız olduğunu belirtti. “Ben bir hekimim böyle bir şey yapamam” diyen Burcu G. “Hakim değil savcı değilsiniz. Bana hesap soramazsınız” diyerek telefonunu kapattı. [email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3826 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim