• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Kadının diş yükü de ağır, Ağzınızın tadı kaçtıysa dikkat!

Kadının diş yükü de ağır, Ağzınızın tadı kaçtıysa dikkat!
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Periodontoloji uzmanı Dr. Ayşegül Yıldırım Mirza, “kadınların diş yükünün de ağır”,..

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Periodontoloji uzmanı Dr. Ayşegül Yıldırım Mirza, “kadınların diş yükünün de ağır” olduğunu ancak düzenli bakımla bunun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Ağzınızın tadı kaçtıysa dikkat
Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınları daha rahat gülümsemek için bir kez daha ağız ve diş sağlığına dikkat etmeye davet eden Dr. Yıldırım Mirza, diş etlerinde kanama, şişlik, ağızda kötü koku ve tat gibi şikayeti olanların mutlaka bir diş hekimine görünmelerini söyledi. Diş eti hastalıklarının kadınlarda hormonal değişiklerin görüldüğü hamilelik, ergenlik, menopoz, ve mensturasyon dönemlerinde oldukça arttığını belirten Dr. Ayşegül Yıldırım Mirza, ağızda biriken plak tabakası ve diş taşlarının neden olduğu dişeti iltihabının sadece dişeti düzeyinde kalmayıp dişetlerinin altındaki dişlerin köklerini çevreleyen kemiği de etkilediğini, bu nedenle oldukça önemli bir problem olduğunu belirtti.

Doğum kontrol hapı ve hamilelik de riski artırıyor
Hamilelik, ergenlik, menopoz ve regl dönemlerinin yanı sıra doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda da hormonal değişikler meydana geldiğini hatırlatan Dr. Yıldırım Mirza, dişetlerinin ağızdaki bakteri plağındaki toksinlere olan tepkisini şiddetlendirdiğini, bunun da dişetlerinin şişmesine, renginin kızarmasına, kolayca kanamasına ve hassaslaşmasına neden olduğunu anlattı.

Hamilelik öncesi diş hekimine görünün
Hamilelikte bu duruma müdahale edilmediğinde dişetlerinde bazı bölgelerde hamilelik tümörü denilen aşırı büyümeler görülebileceğine dikkat çeken Dr. Ayşegül Yıldırım Mirza, hamile hastalarda sadece acil tedaviler yapılabildiğini, bu nedenle, hamilelik düşünen kadınların öncesinde bir diş hekiminin kontrolünden geçmelerinin çok faydalı olacağını söyledi. Dr. Yıldırım Mirza, bu dönmelerde görünen dişeti iltihabının tedavisinin hekim tarafından diş taşlarının temizlenmesi ve hastaya ağız hijyenin öğretilmesi ile sağlandığını belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4907 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim