• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Kadınlar neden erkeklerden daha kolay kilo alıyor?

Kadınlar neden erkeklerden daha kolay kilo alıyor?
Amerikalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada neden kadınların erkeklerden daha çabuk kilo aldığı incelendi.

Science isimli dergide yayınlanan raporda, bunun nedeninin kadın beyninin yapısıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Verilen istatistiklere göre, aşırı kilolu bayanların oranı erkeklerden %25 daha fazla. Uzmanlar bunun sebebinin irade azlığı olduğunu belirtiyor. Kadınlar daha fazla stres altında kalıyor ve diyetlerini çok kolay bozabiliyor. Ayrıca yorucu egzersizlere dayanma konusunda da daha az dayanıklılar.

Milliyet'te de yer alan habere göre, kadın ve erkeklerin incelendiği deneyde gönüllülerden 17 saat aç kalmaları istendi. Bu sürede belli işler ve fiziksel egzersizler yaptılar. 17 saatlik zaman periyodu sonrasında, katılımcılar pek çok yemeğin olduğu bir masaya yönlendirildi. Ancak yemek yemelerine izin verilmedi. Sadece başka bir şey düşünmeleri söylendi.

Bu esnada bilim adamları gönüllülerin beyinlerini manyetik rezonans tomografisiyle görüntüledi. Amaç, yiyeceğe ne tür tepki gösterdiklerini incelemekti. Sonuçlara göre erkekler yeme isteğine belli bir oranda karşı koyabilirken, kadınların istisnasız yiyecekten başka hiçbir şey düşünmediği görüldü. Ayrıca beyinlerinde aktivite yoğunluğu bu süreç içerisinde en üst noktaya ulaştı.

Uzmanlar netice olarak kadınların daha dayanıksız olmasının rejimlerini daha kolay bozmasına neden olduğunu ve doğal olarak daha kolay kilo aldığını belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim