• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Kadınların yeni tutkusu şifalı taşlar

Kadınların yeni tutkusu şifalı taşlar
Metabolik faaliyetleri düzenlediği, şarta bağlı olmadan sevgi, cesaret ve şans verdiği, kolesterolü dengelediği ve çok sayıda fayda sağladığı öne sürülen şifalı taşlara kadınlar yoğun ilgi göstermeye başladı.

Metabolik faaliyetleri düzenlediği, şarta bağlı olmadan sevgi, cesaret ve şans verdiği, kolesterolü dengelediği ve çok sayıda fayda sağladığı öne sürülen şifalı taşlara kadınlar yoğun ilgi göstermeye başladı.

Kadınlar, imitasyon, cam, bujiteri ve plastik takıların yerine artık göz alıcı renklerle vitrinleri süsleyen ve sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu bildirilen akuamarin, akik, amazonit, kehribar (para taşı), firuze, malakit ve turkuaz gibi taşları tercih ediyor.

Şifalı olduğu belirtilen taşların sokak aralarındaki seyyar tezgahlarda fiyatı 5 liraya kadar düşerken, kehribar ise yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Ruhsal sağlığı koruduğu, melankolik ruh halini önlediği, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirdiği iddia edilen kehribarın 14 milimetrelik taşlardan oluşan 33'lük tespih fiyatı 4 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Kehribarın 925 ayar gümüş kolyesi 500, bir adet tek taş fiyatı ise 450 liradan satılıyor.

Konya'da yaklaşık 15 yıldır takı işiyle uğraşan Selman Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolye ucu, bileklik, kolye ve tespih olarak tasarlanan şifalı taşların fiyatlarının 5 ile 7 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

Daha önce imitasyon, cam, bujiteri ve plastik takıları çok sattıklarını ancak şimdilerde şifalı taşların fazla ilgi gördüğünü bildiren Şahin, bu taşların sağlık açısından önemli faydaları olduğunu öne sürdü.

Son yıllarda altın fiyatlarındaki artışın, takılara meraklı olan kadınları şifalı taşlara yönelttiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Çok farklı renklerde şifalı taş satıyoruz. Onlarca farklı tür ve renkte şifalı taş var. Her birinin sağlık açısından ayrı ayrı faydaları var. Bu faydalarının yanı sıra kadınları cezbeden renkler ve estetik de bu taşların ilgi görmesine neden oluyor. Özellikle genç kızlar şifalı taşlarla yapılan ürünlerden en fazla kolye ucuna ilgi gösteriyor. Şifalı taşlara olan ilginin gelecek yıllarda artarak süreceğini tahmin ediyorum.''

-BAZI ŞİFALI TAŞLAR VE İNANILAN FAYDALARI-

Şifalı taşların şu faydaları sağladıklarına inanılıyor:

-Kehribar (Para Taşı): Ruhsal sağlığı korur, melankolik ruh halini önler, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir ve rahatlama hissi verir. Bademcik hastalığını iyileştirir. Psikolojik takıntılara karşı iyi gelir. Para ve bereket taşıdır.

-Akik: Şarta bağlı olmayan sevgi verir. Ruhsal gelişim sağlar. Mahrem güç eksikliğini giderir. Metabolizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. İradeyi güçlendirir.

-Akuamarin: Gereksiz düşüncelerden arınmak ve bir noktaya odaklanmak için yararlıdır. Hafızayı güçlendirir, berrak bellek oluşturur, mantıklı ve dengeli düşünme sağlar. Astım ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.

-Amazonit: Genel sağlık için yararlıdır. Bedeni güçlendirir. Metabolik faaliyetleri düzenler. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar.

-Firuze: Bedeni fiziki ve psikolojik olarak güçlendirip, genç kalmayı ve zinde olmayı sağlar. Cinsel sorunlar için tedavi edici pozitif enerji yayar. Taşıyana cazibe verirken, cazibenin nazara dönüşmesini engeller.

-Malakit: Radyasyonun etkilerinden korur. Görünümü, ilk bakışı çektiğinden nazara karşı etkilidir.

-Sedef: Baş dönmesi rahatsızlığını giderir. Hem fiziksel görme gücünü, hem de zihinsel görme gücünü artırır. Katarakt için yararlıdır.

-Turkuaz: Boğazdaki kaşıntıyı ve öksürüğü azaltır. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesine katkı sağlayarak, yaşlanmayı geciktirir.

-Yıldız taşı: Mutluluk, huzur, dinçlik verir.
 

stargazete.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9607 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim