• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kadrolu memur statüsünde atanacak sözleşmeli çalışan dişhekimleri için bilgi ve dilekçe örneği

Kadrolu memur statüsünde atanacak sözleşmeli çalışan dişhekimleri için bilgi ve dilekçe örneği
4 Haziran 2011 tarihli Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet Memurları Yasasında sözleşmeli çalışan dişhekimlerini de etkileyecek değişiklikler yapıldı.

Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasının 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olan ve Devlet Memurluğu için gerekli şartları taşıyanlar otuz gün içinde başvurmaları halinde memur kadrolarına atanabilecekler.

Bu hüküm uyarınca memur kadrolarına atananların, 4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz.

Bu düzenleme, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar dışında kalanları kapsadığından, kamu kurum veya kuruluşlarına kısmi zamanlı hizmet sunan sözleşmeli dişhekimlerini kapsamamaktadır.

4 Haziran 2011 tarihinden önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlar ise, yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren 30 gün içinde başvurarak memur kadrosuna atanma talebinde bulunabilecektir.

Hastane ya da ADSM’lerde görev yapan 4/B’liler ile 4954 sayılı Yasa’ya göre istihdam edilenlerden memur kadrosuna atanmak isteyenlerin 4 Temmuz 2011 tarihine kadar kurumlarına vermeleri gereken dilekçe örneği ektedir.

632 sayılı KHK için tıklayınız...

Başvuru dilekçesi örneği için tıklayınız... 

Bu haber toplam 5506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim