• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Kalbinize kulak verin!

Kalbinize kulak verin!
Dünyada her yıl kalp krizinden binlerce insan hayata gözlerini kapatıyor. Kalp rahatsızlığı olduğunu bilmeden aniden yolda yürürken, evinde otururken ya da uyurken kalp krizi geçirenlerin sayısı bir hayli fazla.

Uzmanlar rutin kontroller sayesinde gizlice ilerleyen kalp hastalığına bağlı ölümlerin büyük oranda azaltılabileceğini belirtiyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emrullah Başar, günümüzde daha sık rastlanan kalp hastalıklarının özellikle gençlerde ani ölümlere neden olduğunu söyledi. Prof. Başar, “Kalp hastalığı sinsi ve ilerleyen bir hastalıktır. Fast-food besinlerin yaygınlaşması, teknolojinin gelişmesi ve hareketin kısıtlanmasından dolayı dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu hastalıklarda artış olmaktadır ve hastaların büyük bir kısmı rahatsızlıklarından haberdar değil” dedi.

Hastalık genellikle belirti vermediğinden önemsenmiyor, hastalar kalp hastası olduklarını bilmiyor. Bu nedenle ailesinde kalp ve metabolik rahatsızlığı bulunanların belirli periyotlarda kardiyoloji uzmanına muayene olmaları önem taşıyor.

HERGÜN 30 DAKİKA YÜRÜYÜN

Kan şekeri, tansiyon ve kolesterol düzeyini normal seviyede tutmak için her gün 30 dakika tempolu yürüyüş öneren Prof. Başar, sigaranın, kalp sağlığının en büyük düşman olduğunu söyledi. “Sigarayı bırakan bir kişi 10 yıl daha fazla yaşayabilir” diyen Başar, "Vücudunuzda şiddetli, geçmeyen göğüs, karın ve sol kol ağrısı kalp krizi geçirdiğinizin habercisi olabilir, böyle durumla karşılaştığınızda, zaman kaybetmeden sağlık kuruluşundan yardım isteyin, bulunduğunuz yerin dış kapısını açık tutun ve gerekirse komşunuza haber verin” önerisinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim