• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kalite, krizde ilaç oluyor, iş kaybını önlüyor

Kalite, krizde ilaç oluyor, iş kaybını önlüyor
KALDER Başkanı Prof. Ali Rıza Kaylan, “Kalite, sürdürülebilir kalkınmayı sağlıyor, krizden etkilenmenin önüne geçiyor. Uzun vadedeki iş kayıplarını önlüyor. Verimliliği artırarak firmaları krize karşı dayanıklı hale getiriyor” dedi.

KALDER Başkanı Prof. Ali Rıza Kaylan, “Kalite, sürdürülebilir kalkınmayı sağlıyor, krizden etkilenmenin önüne geçiyor. Uzun vadedeki iş kayıplarını önlüyor. Verimliliği artırarak firmaları krize karşı dayanıklı hale getiriyor” dedi.

TÜRKİYE Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Prof. Ali Rıza Kaylan, toplam kalite yöntemlerinin krizden çıkışta ve krizin etkilerini yok etmede önemli olduğunu söyledi. 16-18 Kasım arasında düzenlenecek 18. Kalite Kongresi’nde sürdürülebilirlik kavramına dikkat çekeceklerini belirten Kaylan, “Kalite, sürdürülebilir kalkınmayı sağlıyor, krizden etkilenmenin önüne geçiyor. Uzun vadedeki iş kayıplarını önlüyor. Kalite verimliliği artırarak firmaları krize karşı dayanıklı hale getiriyor” dedi.

Ödülde öne geçtik

Kaylan, Türkiye’de büyük şirketlerde kalite çemberlerinin önemli oranda uygulandığına dikkat çekerek, Avrupa Kalite Ödülleri’nde İngiltere’den sonra en çok Türk firmalarının ödül aldığını vurguladı. Kaylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada 1960’larda başlayan uygulamalar Türkiye’de 1980’lerede başladı. Büyük şirketler kalite süreçleriyle kendi değerlendirmelerini yapıyor. Bu alışkanlığı kazanarak nerelerde güçlü ya da zayıf olduklarını gördüler. Büyük şirketlere kalite oluşumları iyi gidiyor. Dünya çapında iyi uygulamalar var. KOBİ’lerin ise alacağı çok mesafe bulunuyor. Verdiğimiz ödüllerle de kaliteyi teşvik ediyoruz.”

Atık üretilmemeli


Sürdürülebilirlik kavramının önemine dikkat çeken Ali Rıza Kaylan, şöyle konuştu: “Ekonomi, sosyal ve çevre olmak üzere bunun üç boyutu var. Kongrede iklim toplantısı da olacak. Çevreye yatırım daha sonra kendini ödüyor. Kalite ve sürdürülebilirlik kavramı önemli. Bu konularda toplumun bilinçlenmesi gerekiyor. Şirketler de artık atığı yok etmek için değil, üretmemek için çalışmalı. Atığı yok etmek değil, önemli olan üretmek. Bundan sonra herkesin daha duyarlı olması gerekiyor.”

Kaylan, ekonomik durgunluk ve iklim değişikliğinin sürdürülebilirliği tehdit ettiğini belirterek, “Bu soruna uluslararası kuruluşlar, ulus devletler, sivil toplum örgütleri, sorumlu kurumlar ve bireyler olarak ortak çözümler üretebiliriz” dedi.

‘Ulusal Kalite’ için 7 kuruluş yarışa girdi

KALİTE Kongresi, Ulusal Kalite Ödülü töreni ile sona erecek. Bu yıl dördü kamu kategorisinde olmak üzere toplam 7 kuruluş başvurdu. Eğitim kategorisinde Bursa Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi başarı ödülü, Antalya Ayten Çağıran Anaokulu Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü, sağlık kategorisinde ise Özel Kadıköy Şifa Hastanesi Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü aldı İşletmeler kategorisi ve Mükemmellikte Süreklilik ödüllerine başvuruların sonuçları Ulusal Kalite Ödülü Töreni’nde açıklanacak.


Hürriyet

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim