• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Kalori hesabı yapılmayan karatay diyeti

Kalori hesabı yapılmayan karatay diyeti
Prof. Dr. Canan Karatay'ın yarattığı yüzde yüz Türk usulü diyet yöntemleri, bugünlerde pek çok kişi tarafından uygulanıyor. Klasik diyet önerilerinin çoğunu çöpe atan Karatay Diyeti'nde; et, süt, balık, yumurta, tereyağı serbest! Kalori hesabı yok...

 

VÜCUT İÇİN YAĞ ÖNEMLİ
Sonuçta sağlık için yağ da gerekli değil mi?

Sağlıklı temel yağlar, vücut için çok önemlidir. George Bernard Shaw "Beynin yüzde 90'ı yağdır, bunu hiçbir diyet ve hiçbir ilaç yok edemez!" der. Hakikaten de biz ne yaparsak yapalım, beynimiz, bütün sinir hücrelerimiz ve omuriliğimiz hayatta kalabilmek ve işlevlerini yürütebilmek için her gün kendi yağ ve kolesterollerini üretiyorlar. Bu nedenle, 'Karatay Diyeti' kitabında da anlattığım gibi, ne yaparsak yapalım insan vücudu her gün kendi ihtiyacı olan 2 bin 500 miligram kolesterolü üretiyor. Şaka değil; bu bilimsel olarak biliniyor. Bu şekilde doğal olan bir madde nasıl zararlı olabilir ki?

TATLANDIRICI, SIVI YAĞ VE GAZLI İÇECEK YASAK!
Bal, reçel ve pekmez yok! Çünkü bu besinler hızla kan glükozuna dönüşür ve boş kalori verir.
Tatlılara, çaylara ve kahveye hiçbir şekilde tatlandırıcı eklenmeyecek. Yapay tatlandırıcılar karaciğer ve iç organ yağlanmasına neden oluyor ve şeker hastalığını başlatıyor.
Hiçbir şekilde diyet ve gazlı içecekler kullanılmayacak.
Yemekler ile ekmek, pirinç pilavı ve makarna yenmeyecek!
Mısırözü ve ayçiçeği gibi sıvı yağlar, kesinlikle pişirme ve kızartmalarda kullanılmayacak!
Sıvı yağlar, yüksek ısıda doğal özelliklerini kaybederek trans yağlara dönüşür. Trans yağlar ise insülin direncini başlatan en tehlikeli kıymasal maddelerdir. İnsan vücudu, doğal olmayan bu yağları tüketmeye programlanmamıştır!
Margarin haline dönüştürülen sıvı yağlarda da fazla miktarda trans yağ meydana gelir. Bu nedenle Karatay Diyeti'nde margarin de yasak.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15510 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim