• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Kalp Hastasına "Üç Boyutlu Eko" Cihazıyla Müdahale

Kalp Hastasına "Üç Boyutlu Eko" Cihazıyla Müdahale
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde, kalp krizi geçiren hastaların tedavisinde üç boyutlu EKO cihazı kullanılmaya başlandı Kardiyoloji Uzmanı Saraçoğlu, cihazın çalışma yöntemini kalp krizi geçiren bir hastaya yapılan anjiyo sırasında anlattı.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde, kalp krizi geçiren hastaların tedavisinde üç boyutlu ultrasonografi (EKO) cihazı kullanılmaya başlandı.

Kardiyoloji Uzmanı Saraçoğlu, boyun, bacak, kol ve el bileğine müdahale sırasında kullanılan cihazın çalışma yöntemini kalp krizi geçiren bir hastaya yapılan anjiyo sırasında anlattı. Hastaya yapılan aşamaları uygulamalı olarak gösteren Saraçoğlu, cihaz sayesinde hastanın damarlarını görüntüleyerek stent taktı.

Saraçoğlu, işlemin ardından gazeteciler yaptığı açıklamada, iki anjiyo laboratuvarı bulunan hastaneye yılda 45 bin kişinin başvurduğunu söyledi.

Pek çok hastanede bulunmayan son teknoloji cihazlarla hastalara hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini belirten Saraçoğlu, kullandıkları cihazlar hakkında bilgi verdi.

Bu cihazlardan birinin de kalbin yapısını detaylı şekilde gösteren üç boyutlu EKO cihazı olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, bununla kalp hastalıklarının tanısını, detaylı ve hızlı bir şekilde koyup tedavisini yaptıklarını ifade etti. 

Hastaların yüzde 30'u Suriyeli

Saraçoğlu, hastanede ayrıca kol damarları, el bileği ile bacak damarlarına hızlı şekilde anjiyo yapıldığını söyledi.

Anjiyokrafi bölümünde 7 gün 24 saat hastalara müdahale ettiğini belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Polikliniğimize gelen hastaların yüzde 30'unu Suriyeliler oluşturuyor. Suriyeli hastalara hızlı bir şekilde tedavi imkanı sağlıyoruz. Her türlü imkanlardan onlar da faydalanıyor. Suriye'de yaşanan savaşta özellikle vücuttaki damarları hasar almış hastalar geliyor. Hastanemizde bu damarların görüntülenmesi, bazen de uygun vakalarda ameliyatsız şekilde yırtılan damarı kapatmak mümkün."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim