• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 19 °C

Kalplerde yüzde 30 dayatması var

Kalplerde yüzde 30 dayatması var
Kalp hastaları yüzde 30’u bulan sınırlamanın mağduru olacak. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Yıldırım, "Oranı kabul etmedik" dedi. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, SGK mensuplarının özel sağlık kuruluşlarındaki tedavileri için ödenece

Kalp hastaları yüzde 30’u bulan sınırlamanın mağduru olacak. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Yıldırım, "Oranı kabul etmedik" dedi. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, SGK mensuplarının özel sağlık kuruluşlarındaki tedavileri için ödenecek katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılmasını bir ’dayatma’ olarak nitelendirerek, Çiğli Kent Hastanesi ve Özel Kent Alsancak Tıp Merkezi’nde SGK anlaşmasını feshettiklerini açıkladı.

Bundan önceki uygulamada özel hastanelerin maliyetleri, hizmetleri ölçüsünde kendi belirledikleri katkı paylarını aldıklarını hatırlatan Dr. Yıldırım, katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılmasının yeni yatırımlar yapmayı, varolan yatırımların ayakta durmasını zorlaştırır nitelikte olduğunu ileri sürdü.

11 bin civarında

Aynı zamanda Akredite Hastaneler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Üyesi olan Dr. Yıldırım, daha önce katkı payı almadıkları kalp ameliyatları için de katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılmasıyla bu hastaların mağdur olacağına dikkat çekti. Dr. Yıldırım, "Sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz. Akredite hastanelerde yılda 11 bin civarında kalp ameliyatı yapılıyor. Bu hastanelerin hiçbiri bu sistemde yer almayacak. 11 bin civarında kalp ameliyatının başka bir yerden karşılanması söz konusu değil. Yeni sistemle SGK anlaşmasına imza atmayacak başka hastanelerde olacak. Bu ameliyatları özel hastaneler yapıyor diye, devlet hastaneleri, üniversiteler bu hizmetin dışında kalmışlardı" dedi.

Branş hizmet anlaşması

Dr. Yıldırım, Akredite Hastane Derneği temsilcileri olarak geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüklerini ve Bakan Akdağ’ın kalp cerrahisi, anjiyo, onkoloji, girişimsel radyoloji, genetik laboratuarı, nükleer tıp, radyasyon, onkoloji, karaciğer-böbrek nakilleri gibi branşlarda ayrı bir hizmet anlaşması yapılabileceğine sıcak baktığını kaydetti. Dr. Yıldırım, Bakan Recep Akdağ’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşeceğini söylediğini aktardı. Dr. Yıldırım, bu branşlarda vatandaşlardan katkı payı almadan hizmet vereceklerini, diğer branşlarda ise yüzde 30 sınırlamasının, kendi belirleyecekleri katkı paylarını vatandaşlardan olmamasını talep ettiklerini söyledi. Bundan önce organ nakillerini vatandaşlardan katkı payı almadan yaptıklarını vurgulayan Dr. Yıldırım, "Vatandaşlar, adlarını devlet hastanelerine yazdırıp, kuyruklar oluşacak. Biz ise boş bekleyeceğiz. Doktorlar ameliyathanelerde boş bekleyecek" dedi.

YILDIRIM: KALİTELİ BİR HİZMET OLMAZ

Bugüne kadar SGK’nın özel hastanelere tetkik ve tedavi bedelleri için devletin özel hastanelere ödediği ücretin bazı branşlarda çok düşük olduğuna değinen Dr. Yıldırım, "Maliyeti karşılaması için belli bir katkı payı almak zorundaydık. Vatandaşlar da hastane kuyruklarında beklemek yerine 5 yıldızlı hastane konforunda hizmet almak için bu farkı ödemeyi baştan kabul ederek özel sağlık kuruluşlarından hizmet alıyordu. SGK’nın bizlere ödediği rakamın sadece yüzde 30’unu vatandaştan katkı payı alarak, bu kalitede hizmet verilmesi mümkün değil. Yüzde 30 fark uygulamasını kabul ettiğimiz takdirde, maliyeti kurtarmak için çok sayıda hastaya bakmak, muayene zamanını kısaltmak, yan hizmetlerde ve personelde azaltmaya gitmek ve malzemelerin kalitesini düşürmek zorunda kalacaktık" diye konuştu. Yıldırım, ayrıca fiyatları yeniden düzenleyeceklerini kaydetti.

Bu haber toplam 1930 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim