• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kamu hastaneleri özerkleşiyor

Kamu hastaneleri özerkleşiyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısını alt komisyona sevketti. Komisyon, Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılı bütçesinin kabulünün ardından, kamu hastanelerinin özerk yapıya kavuşturulmasını, pilot iller

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısını alt komisyona sevketti. Komisyon, Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılı bütçesinin kabulünün ardından, kamu hastanelerinin özerk yapıya kavuşturulmasını, pilot illerde "kamu hastane birlikleri" kurulmasını öngören kanun tasarısını ele aldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tasarıya ilişkin bilgi verirken, hastaneler konusunda çok parçalı bir yapının bulunduğunu ifade ederek, "850 hastane var. Bu; 850 döner sermaye, 850 satın alma komisyonu anlamına geliyor. İşini iyi bilen 850 kişilik bir komisyon oluşturmak da kolay değil" dedi.

Tasarıyla, her ilde bir hastane birliği kurmayı amaçladıklarını belirten Akdağ, bu birlikler için oluşturulacak Yönetim Kurullarının, her ay toplanacağını kaydetti. Akdağ, bütün hastane müdürlerini, başhekimlerini Sağlık Bakanı'nın atadığına işaret ederek, bunun sağlıklı bir yapı olmadığını söyledi. Bakan Akdağ'ın sunumunun ardından, tasarının, alt komisyona sevkedilmesi kararlaştırıldı.  

TASARIDA NELER VAR

Birliğe bağlı hastaneler, hastane yöneticisi tarafından yönetilecek. Hastane yöneticisine bağlı olarak başhekimlik, idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulacak.

Hastaneler; hizmet altyapısı, organizasyonu, kalite, verimlilik ve hasta memnuniyeti gibi konularda Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre değerlendirmeye tabi tutulacak.

BİRLİĞİN GELİRLERİ..

Birlik sermayesi; devredilen sermaye, birlik karları, bağış ve yardımlar ile gerektiğinde Devletçe yapılacak yardımdan oluşacak. Birlik sermayelerinin artırılmasıyla ilgili işlemler, yönetim kurulunca yürütülecek. Birlik; her türlü muayene, teşhis, tedavi, laboratuvar, tetkik ve tahlil, ameliyat ve benzeri sağlık hizmetleri karşılığında gelir elde edecek.

BAZI KADROLAR İPTAL EDİLECEK

Birliğe dönüştürülmesine karar verilen sağlık kurumlarında bulunan baştabip, baştabip yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı ve başhemşire unvanlı kadrolar iptal edilecek.

Görevleri sona eren personel, en geç 3 ay içinde kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadrolara atanacak ve atama işlemi yapılıncaya kadar ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebilecek.

Bunlar, yeni bir kadro veya pozisyona atanıncaya kadar, eski kadro veya pozisyonlarına bağlı olarak almakta oldukları aylık, ek gösterge ve her türlü tazminatlar ile diğer mali haklarını almaya devam edecekler.

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim