• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Kamuda hangi alanlara personel alınacak?

Kamuda hangi alanlara personel alınacak?
Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, sınavla 30 müfettiş yardımcısı, Maliye Bakanlığı ise 15 mali suçları araştırma uzman yardımcısı alacak.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının 30 müfettiş yardımcısı alımına ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre sınav,Sağlık BakanlığıTeftiş Kurulu Başkanlığına 23-24 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Bu sınavda başarılı olanlara, tarihi daha sonra bildirilecek sözlü sınava tabi tutulacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 27 Eylül 2010 tarihinden 8 Ekim 2010 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına başvuracaklar.

İstekliler başvuru formu ve sınavla ilgili bilgileri içeren duyuru metnini Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığından ve İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edebilecekler.

Başvuru Formu www.saglik.gov.tr adresinden de temin edilebilecek.


MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVINA KATILABİLME ŞARTLARI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adaylarda tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager olmak veya hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmaları şartı aranacak.

ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olan adaylar için KPSSP 67 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmak veya tabip, diş tabibi, eczacı, kimya mühendisi ve kimyager unvanlıüniversitemezunu adaylar için KPSSP 12 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmaları istenecek.

Yabancı dil sınav sorularının en az yarısını doğru cevaplandırmış olmakta adaylar arasında aranacak şartlar arasında yer almakta. (Yabancı dil test sınav sonucu ile belirtilenKPSSpuanının aynı sınav sonuç belgesinde bulunması gerekmekte).

Başvuruda bulunan adaylar arasında yapılacak başarı sıralamasında, en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunmaları istenecek. KPSSP 67 ve KPSSP 12 puan türleri aynı listede birlikte sıralamaya tabi tutulacak.(200'üncü adayla aynı puanı almış olanlar da sınava kabul edilecek.)

Sağlık Bakanlığı müfettiş yardımcılığı giriş sınavına iki kez girdiği halde kazanamayanlar sınava başvuruda bulunamayacak.

Ayrıca adaylarda, sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmaları da aranacak şartlar arasında.
Yazılı Sınav, 23-24 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavında başarılı olanlara Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli tebligat yapılacak ve kazananların listesi ayrıca www.saglik.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Bu arada kazanan adaylar, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Teftiş Kurulu Başkanlığına müracaat etmediği takdirde hakkını kaybedecek.


MALİYE BAKANLIĞI SINAVLA 15 MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI ALACAK


Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, sınavla 15 mali suçları araştırma uzman yardımcısı alacak.

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının 18 Eylül 2010 tarihli Resmi Gazetede yer alan duyurusuna göre giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav, 06-07 Kasım 2010 (Cumartesi ve Pazar günleri) Ankara'da yapılacak.

Sınava, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP72 puan türünden 80 ve daha üzeri puan almış olan adaylar katılabilecek.

Yükseköğrenim kurumlarının en az 4 yıl süre ile eğitim veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte veya yüksekokulları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmakta, adaylarda aranacak şartlar arasında.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, e-Devlet portalı (www.türkiye.gov.tr), Bakanlık (www.maliye.gov.tr) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (www.masak.gov.tr)internetsayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.

Sözlü sınav tarihi ve yeri, anılan internet sayfalarında ayrıca ilan edilecek.

Başvurular, 20 Eylül 2010 tarihinde başlayıp 15 Ekim 2010 tarihinde sona erecek.

Adaylar başvuru formunu, www.masak.gov.tr adresinden indirilmek suretiyle veya Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığından temin edebilecekler.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim