• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kan davası yerine sağlık merkezi...

Kan davası yerine sağlık merkezi...
Diyarbakırlı Kaya ailesi öldürülen babaları için kan davası gütmedi. Karşı taraftan Sağlık Merkezi istedi. Merkez dün törenle açıldı..

Diyarbakırlı Kaya ailesi öldürülen babaları için kan davası gütmedi. Karşı taraftan Sağlık Merkezi istedi. Merkez dün törenle açıldı..

Diyarbakır'ın tanınmış ailelerinden olan "Polat" ve "Kaya" aileleri arasında yaşanan ölümlü kavganın ardından kan davası yerine topluma faydalı bir anlaşma çıktı. 3 yıl önce aynı binada oturan İbrahim Halil Kaya ile Vedat Polat arasında bina toplantısı sırasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Vedat Polat bıçakla İbrahim Halil Kaya'yı bıçakladı. Ağır yaralanan Kaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

BARIŞ SAĞLANDI
Birçok kişinin arabuluculuk yapması ve iki ailenin sağduyulu tutumuyla iki aile arasında barış sağlandı. Halil Kaya'nın ailesi, barış karşılığında karşı taraftan babaları adına bir sağlık merkezi yapılmasını istediler. Bunun üzerine Polat ailesi, İbrahim Halil Kaya'nın anısını yaşatmak için Şehitlik semtinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazide bir sağlık merkezi inşaatını üstlendi. Sağlık merkezinin açılışına, hayatını kaybeden Halil Kaya'nın oğlu avukat Kutbettin Kaya ile Vedat Polat'ın ağabeyi olan ve inşaat işiyle uğraşan işadamı Cemal Kemal Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile işadamları ve her iki ailenin üyeleri katıldı. Öte yandan Kaya ailesi de kan bedeli olarak Polat ailesinin verdiği çekle ambulans alarak merkeze bağışladı. Açılış törenine katılan avukat Kutbettin Kaya, üzücü bir olayda babasını kaybettiğini belirterek, "Biz bunu bir kaza olarak nitelendiriyoruz. Aile olarak yüzyıllardır çağdışı tutumlar yerine topluma mal olacak böyle bir tesisin yapılmasını ön gördük" dedi. Konuşması sırasında duygulanan Kaya, bir canın gittiğini ama yüz binlerce canın merkezde kurtulacağını söyledi.

"KAN KANLA YIKANMAZ"
Kaya, "Yüzyıllarca süre gelmiş bu tür olaylarda kan parasıdır, mukabil hareket yapma olaylarıdır. Biz onun yanlış olduğunu bu kısır döngünün değiştirilmesi gerektiğini düşündük. Bu konuda sağ olsunlar katkıda bulunan insanların da çabalarıyla onları aştık, problemleri giderdik. Topluma yararlı olabilecek böyle bir tesis yapılsın diye talep ettik" diye konuştu. "Kan kanla yıkanmaz" diyen işadamı Cemal Kemal Polat ise "
Türkiye'de ilk olarak biz bunu yapıyoruz. Yaptığımız bu girişimin herkese örnek olması lazım. Bir insan ölebilir, zaten bilinçli bir olay değildi. Ama burada her gün binlerce insan tedavi olacak" dedi.

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim