• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kanser hastası Muzaffer'in zaferi

Kanser hastası Muzaffer'in zaferi
Son iki yıldır okulla hastane arasında mekik dokudu, çok iyi bir okul kazandı. Denizli'nin Tavas ilçesinde ilköğretim 6. sınıfı bitirdikten sonra,..

Denizli'nin Tavas ilçesinde ilköğretim 6. sınıfı bitirdikten sonra lenf kanserine yakalanan Muzaffer Müren (14), son iki yılda okul ile hastane arasında mekik dokuyarak ilköğretim okulunu tamamlamayı başardı. Muzaffer, SBS'de aldığı 383 puanla Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'ni kazandı. Tedavisi için aile tüm mal varlığını satarken, Muzaffer eğitimini sürdürebilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Denizli'nin Tavas ilçesi Kızılca beldesinde yaşayan 14 yaşındaki Muzaffer Müren, Sait Kalaycıoğlu İlköğretim Okulu 6. sınıfı bitirdikten sonra aniden rahatsızlandı. İzmir'deki Behçet Uz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Müren'in yapılan testler sonucu lenf kanseri olduğu ortaya çıktı. Yıl sonu tatilini tedavi gördüğü hastanede geçirmek zorunda kalan ve en büyük korkusu, okuldan ve arkadaşlarından uzak kalmak olan Müren, tedavi süresi uzayınca 7. ve 8. sınıfları okul ve İzmir'de tedavi gördüğü hastane arasında gidip gelerek tamamladı. Kansere karşı mücadele eden Müren, eğitimini büyük başarıyla tamamlayarak girdiği SBS'de 383 puan alarak Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'ni kazandı.

AİLE TÜM MAL VARLIĞINI SATTI
Oktay Müren (34), oğlunun tedavisi için bütün mal varlığını sattı. Maddi durumlarının daha önce iyi olduğu belirten baba Müren, "Oğlum Lefoma hastalığına yakalandıktan sonra tüm mal varlığımızı satmak zorunda kaldık. İki arabam ve dükkanımın içindeki malzemeleri sattık. Oğlumun tedavisi hala sürüyor. İki yıldan bu yana hastane ile evimiz arasında mekik dokuyoruz. Bugüne kadar oğlumun tedavisi için İzmir'e 80 defa gittik. Bunların tüm belgeleri ve kayıtları elimde. Gırtlağımıza kadar borçlandık. Oğlum tüm zorluklara rağmen eğitimini büyük bir başarıyla tamamlayarak Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'ni kazandı. Kızılca ile Tavas arasında 16 km'lik bir yol var. Bunu yanı sıra her hafta Pamukkale Üniversitesi'ne götürüpü kan bakımı yaptırmam gerekiyor. İmkanım olmadığı için oğlumun eğitiminin ve tedavisinin aksamasından endişe ediyorum. Buradan Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza ve Sağlık Bakanımıza sesleniyorum. Ne olur bize yardım elinizi uzatın" diye konuştu.

OĞLUM MORALİNİ HİÇ BOZMADI
Anne Hafize Müren (32) de, oğlunun hastalığı sonrasında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, oğlunun tüm zorluklara rağmen okulunu büyük bir başarıyla tamamladığını söyledi. Anne Müren, oğlunun hastalık süresince hiçbir zaman moralini bozmadığını belirterek, hem tedavisi için hem de eğitimi için devlet büyüklerinden yardım istedi.

OKULA GİTMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM
Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'ni kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Muzaffer Müren, hastalığının ilk günlerini korku içinde geçirdiğini belirterek, "İnternette araştırdım ve hastalığı yenenlerin olduğunu gördüm. Onlardan ilham alarak başardım. Şimdi hedeflediğim bir okulu kazandım. Çok mutluyum. Okuluma bir an önce gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Hacı SELAMOĞLU

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim