• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Kanser tedavisi için doğadan destek alın!

Kanser tedavisi için doğadan destek alın!
Her türlü derde derman olan bitkiler; kanser hastalığının tedavisinde de kullanılıyor. Organik çilek; tümörleri iyileştiriyor, papatya çayı ve yeşil çay bağışıklık sistemini güçlendiriyor, elma ...

Her türlü derde derman olan bitkiler; kanser hastalığının tedavisinde de kullanılıyor. Organik çilek; tümörleri iyileştiriyor, papatya çayı ve yeşil çay bağışıklık sistemini güçlendiriyor, elma enfeksiyonu önlüyor

Kanser tedavisi gören hastalarda, bağışıklık sistemi son derece zayıftır. Bu nedenle hastaların, sebze ve meyve yemesi büyük önem taşır. Ama onların da uygun şekilde temizlemesi; meyve ve sebzelerin elma sirkeli suda 15-20 dakika bekletilmesi şarttır. Bunun yanı sıra hastaların enfeksiyon öncesi veya enfeksiyon esnasında diyetlerine dikkat etmeleri gerekir. Kanser hastalarının, tedaviyle birlikte şu yiyecekleri de tüketmesi büyük önem taşır:
Hastalara lökosit olarak adlandırılan beyaz kan hücrelerinin düştüğü evrede; buharda pişmiş yiyecekleri, şekersiz kompostoları, yoğurdu ve C vitaminini bolca tüketmeleri önerilir.
C vitamini 3-4 gram suda eriyen efervesan adlı ilaçla verilebilir. Hastaların sıvı ve kalori ihtiyacı doktor tarafından ayarlanmalıdır.

ÇİNKO ÇOK ÖNEMLİ

Hastalık sırasında probiyotik gıdaların önemi tartışılmaz. Pişmiş köy yumurtası ve çökelek tüketimi şarttır.
Hasta, işlenmiş ürünlerden (rafine gıdalardan) kaçınmalıdır. Bu evrede çinko bağışıklık sistemini güçlendiren minerallerin başında gelir. Çinko içeren sebze ve meyveler yenilmelidir.
Hastalarda enfeksiyona bağlı olarak ağız yaraları ve mantar enfeksiyonları görülür. Böyle durumlarda 'Marigold' adlı çiçek özü, bu yaraların iyileşmesinde faydalıdır. Ağız yaraları için yeşil çay ve papatya çayı da tüketilmelidir. Aynı zamanda bu çaylar, bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Organik çilek; şekersiz komposto halinde hastaya yedirilebildiği kadar yerdirilmelidir. Bunun bağışıklık sistemini ayakta tutacağı ve tümörlerin iyileşmesine yol açacağı hayvansal deneylerle kanıtlanmıştır. Bu arada hastalıklara iyi geldiği bilinen alfa lipoik asit; özellikle karaciğer ve böbrek gibi sakatatlarda, ıspanak, patates ve brokolide bulunur; tüketimi büyük önem taşır.

D VİTAMİNİ YARARLI
Okaliptus çiçeği ve yağı, mantar enfeksiyonlarında bakterilerle ve koli basilleriyle savaşır. Üst solunum yolu enfeksiyonları içinde yararlıdır.
D vitamini ise kış aylarında özellikle soğuk algınlıklarında verilmelidir. Vücuttaki mikrobiyal büyümeyi durduran maddeleri ve bağışıklık sistemi savaşçıları olan makrofajları aktive eder.

Kuşkonmaz, maydanoz ve kereviz; apigenin ihtiva ettiği için hücreleri yeniler. Bu arada ahududunun, düşük olan lökosit ve trombositin (kan pıhtılarının oluşumunda rol alan hücre parçalarının) yükselmesinde faydalı olduğu gözlenmiştir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5585 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim