• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Kanser Tedavisinde Kullanılan 'Uzay Neşteri' İzmir'de

Kanser Tedavisinde Kullanılan 'Uzay Neşteri' İzmir'de
Kanser Tedavisinde Kullanılan ve Kanserli Dokunun En Az Zararla Tedavi Edilmesine Olanak Tanıyan Cyberknife (uzay Neşteri), İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kullanılmaya Başlandı

Kanser tedavisinde kullanılan ve kanserli dokunun en az zararla tedavi edilmesine olanak tanıyan CyberKnife (Uzay Neşteri), İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmaya başlandı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sadece tümör dokusuna radyasyon vererek, kansersiz dokularda oluşabilecek hasarı en aza indiren tedavi yöntemi Uzay Neşteri sistemi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Radyocerrahi Ünitesi'nde akciğer kanseri hastası Aydın Bilgen'in tedavisi gerçekleştirildi.

Hastalığın beyine sıçradığı çekilen MR sonucu saptanan Bilgen, Ankara ve İstanbul'da uygulanan yöntemin İzmir'de de başlaması sayesinde tedavisini farklı bir kente gitmek yerine İzmir'de sürdürdüğünü bildirdi.

Bilgen'in eşi Sevgi Bilgen ise emekli maaşı ile geçimlerini sağladıklarını belirterek, 'İstanbul ya da Ankara'da tedavimize devam etmemiz gerektiğini öğrenince, elimizde avucumuzda ne varsa dökmeye hazırdık. Eşim sağlığına kavuşsun diye oturduğumuz evi satıp gitmeye razıydık. Ne mutlu bize ki gerek kalmadı. Her işin başı sağlık' ifadelerini kullandı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Radyocerrahi Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ali Ölmezoğlu, Türkiye'de 'Uzay Neşteri' sistemi kullanan altıncı merkez olduklarını belirtti.

Uzay Neşteri ile sadece beyindeki tümörü kapsayan ve çevresindeki normal dokulara zarar vermeyecek şekilde tedavi uyguladıklarını işaret eden Ölmezoğlu, şunları kaydetti:

'Planlarken çizilen sınırları 1 milimetre bile aşmayan hassasiyetle hedeflediğimiz kitleyi yaklaşık 150 ayrı ışın demeti kullanarak vurduk. Önceden ışın görmüş hastalarda tümör yinelediğinde çevresindeki sağlam dokulara zarar vermemek için ikinci kez ışın tedavisi yapamıyorduk. Bu cihazla tümörü tekrarlayan hastalar için ikinci değil üçüncü kez bile tedavi şansı mevcut. Sağlık güvencesi olan her hasta, herhangi bir ek ücret ödemeden bu tedavi olanağından yararlanabiliyor. Ancak her tümör bu yöntemle tedaviye uygun olmayabilir. Uygulanacak tedavi günleri ve süresi hastaya göre değişebilir. Gerekirse mesaimizi 24 saate çıkararak tedaviyi uygulamayı düşünüyoruz'.

Radyasyon Onkolojisi İdari Birim Şefi Doç. Dr. M. Oktay Tarhan da Ege Bölgesi'nde sadece Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan cihazın 10 milyonu aşkın nüfusa hitap edeceğini bildirdi.

sondakika.com

Bu haber toplam 9100 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim