• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Kanser Teşhisini Yirmi Dördüncü Doktor Buldu

Kanser Teşhisini Yirmi Dördüncü Doktor Buldu
19 dokuz yaşındaki kız, gittiği bacak ağrısı şikâyetinin ardından, ağrıları yeniden olunca doktora gittiği yirmi dördüncü seferde kanser olduğunu öğrendi.

Natalie Turner isimli, İngiltere’de yaşayan on dokuz yaşındaki kadın, gittiği bacak ağrısı şikâyetinin ardından, ağrıları yeniden olunca doktora gittiği yirmi dördüncü seferde kanser olduğunu öğrendi.

Kesin bir teşhis konulamayıp bir doktora defalarca gidildikten sonra ölümcül bir hastalığı olduğunu öğrenen birçok hasta vardır. Bu ister Türkiye’de olsun ister bir Avrupa ülkesinde hiç fark etmiyor. Teşhis bazen çok geç konabiliyor ne yazık ki. Natalie Turner isimli bu genç kadının başına gelen de aynen bu şekilde.  

İngiltere’de bir kuaförde çalışan on dokuz yaşındaki Natalie, sıradan bir bacak ağrısıyla hastaneye gitti. Önceleri ağrılara her hangi bir teşhis koyamayan doktorlar kadını evine gönderdi. Fakat bir süre sonra sağ bacağında şişkinliği fark eden talihsiz kadın yeniden doktora gitmeye karar verdi. Bu süreç tam bir yıl boyunca devamlı olarak gidip gelmelerle devam edince bu durumdan sıkılan ve bacağındaki ağrıya dayanamayan kadın, doktorlardan röntgen çekmeleri için ısrarda bulundu. Bu zamana esnasında tam olarak yirmi dört kez doktora giden kadın röntgen çekimi sonunda çıkan sonuçlara göre kemik kanseri olduğu haberini aldı. Bir yıl boyunca devamlı olarak hastaneye ama bir türlü istediği cevabı alamayan Turner, sonunda ne yazık ki kemik kanseri olduğunu öğrendiğinde yıkıldı. Kemik kanseri teşhisiyle hemen hastaneye kaldırılan Natalie, acil olarak ameliyata alındı. Tek çare sol bacağı da kaybetmemek için sağ bacağı ampute etmek zorunda kaldılar. Genç kız, kanser olduğunu öğrendiği an tamamen yıkıldığını o an ne yapacağını bilemediğini söyledi. Böyle bir şey beklemeyen ailesinin de şok olduğunu söyleyen kadın, şişkinlik zamanlar öyle büyük bir hal almıştı ki, sağ bacağı ampute etmelerinden başka bir çare kalmamıştı diye konuştu.

Şimdilerde tek bacakla bir yaşam bir sürmenin ne kadar zor olduğunu anladığını söyleyen genç kız, ayağına takılan protez sayesinde hayata küsmek yerine yeniden ve bu sefer daha güçlü tutunduğunu anlattı. Ancak olayın bu hale gelmesinde ve haber olmasına sebep olan doktorlardan şu ana kadar herhangi bir haber gelmedi. Belki de Turner eğer röntgen çekiminde ısrarcı davranmasaydı, şu an bacağına takılan protezle hayata tutunmak yerine, tam aksine hayatını kaybedebilirdi.

Bu aslında herkese bir uyarı olmalı. Eğer vücutta her hangi bir şişkinlik veya daha önce hiç olmayan garip bir belirti göze çarparsa mutlaka hastaneye gidilip bu konuyu ciddiye aldığını herkes göstermeli.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2573 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim