• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kanserde işbirliği

Kanserde işbirliği
Avrupa Senoloji Akademisi (EAoS) meme kanseri tedavisinde Bursa Omena Meme Guatr Cerrahi Merkezi ile çözüm ortaklığı anlaşması imzaladı.

AVRUPA Senoloji ( Meme Hastalıkları) Akademisi ( EAoS ) çözüm ortağı ve akreditasyon çalışmaları için yaptığı çalışmalarla uluslararası başarılara imza atan Bursa Omena Meme Guatr Cerrahi Merkezi'ni kendisine çalışma ortağı olarak belirledi. Anlaşma Düsseldorf'ta bugün başlayan meme hastalıkları kongresi öncesi düzenlenen törende EAoS adına Dr.Mahdi Rezai, Bursa Omena Meme Guatr Cerrahi Merkezi adına Dr. Ceyhun İrgil, Alman Sağlık Merkezleri adına Dr.Dirk Claus ve Türkiye adına da anlaşmaya Dr.Cem Yılmaz imza attı.

ORTAKLIK İMZALARI ATILDI

İmza törenine dünyanın en ünlü meme cerrahı ve Avrupa Onkoloji Enstitüsü kurucusu ve başkanı İtalya eski Sağlık Bakanı Umberto Veronesi ve Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel de katıldı. Bu anlaşma ile iki merkez karşılıklı meme kanseri eğitim ve araştırma çalışmalarınında uluslararası ortak olacak ve birlikte çalışacaklar. Kongrede ayrıca Dr. Cem Yılmaz'a EAoS (Avrupa Meme Bilimleri Akademisi) Türkiye Temsilciliği'ne atandığına dair belgesi takdim edildi.

TÜRKİYE İLE ORTAK OLMAK SEVİNDİRİCݘ

Anlaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Dr. Ceyhun İrgil EaoS'un 2007 yılında Dr.Mahdi Rezai ve arkadaşları tarafından direktörlüğünü Dr.Umberto Veronesi'nin yaptığı Avrupa Onkoloji Enstitüsü ve G-IMC (Alman Sağlık Merkezleri) arasında yapılan anlaşma ile Meme Hastalıkları konusunda eğitim ve bilimsel çalışma yürütme amacıyla kurulmuş özerk akademik kurum olduğunu belirterek Türkiye'den kendilerinin çalışma ortağı olarak belirlenmesinin çok sevindirici olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DEKİ ÇALIŞMALAR ULUSLARARASI ALANA TAŞINACAK

Anlaşma ile Dr.Cem Yılmaz ve çalışma arkadaşları Dr. Murat Çalıkapan, Dr. Abdullah Etöz, Dr. Ayhan Okumuş, Dr. Bülent Orhan, Dr. Yalçın Bayram, Dr. Ali Tuncer'in meme kanseri ve onkoplastik cerrahi konusunda Türkiye'deki çalışmaları uluslararası platforma taşıyacaklarını ifade eden İrgil, “Geçtiğimiz yıl meme kanseri cerrahisinde yeni tanımladığımız yöntemle gündeme gelen cerrahi ekibimiz, bu anlaşma ile Türkiye'de bu konuda çalışan ve çalışmak isteyen genç cerrahlar içinde bir eğitim merkezi olacak.

Türkiye'de meme hastalıkları konusunda uluslararası alanda yapılan ilk kapsamlı eğitim ve karşılıklı bilgi alışverişi sağlayacak bu anlaşma ile Türkiye'de meme merkezleri için kapsamlı ve sürekli eğitim , Türk Meme Cerrahisi ile ilgilenen hekimler için yeni ve sağlam altyapıya sahip bir zemin oluşmuş olacakö dedi.

İmza töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yolladığı mektubu da okuyan İrgil, gelecek yıl Bursa'da uluslararası meme hastalıkları kongresine ev sahipliği yapmak istediklerini Dr. Rezai'ye iletti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2678 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim