• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kanserden korunmak için doğal gıda

Kanserden korunmak için doğal gıda
Bursa'da, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi tarafından vatandaşlar son yıllarda artan kanser hastalıkları konusunda bilgilendirildi. Kanserden korunmanın ön koşulunun doğal gıda tüketmek olduğu belirtildi.

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Tayyare Kültür Merkez'inde düzenlenen panelde konuşan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Fatih Ölmez, "kanserde doğru bilinen yanlışlar" konulu sunumunda, halk arasında şehir efsanesi haline gelmiş, bilimsel geçerliliği olmayan konulara dikkat çekti. Kanserin konuşulmasından bile korkulmasının erken teşhisi geciktirdiğine işaret eden Dr. Ölmez, günlük hayat alışkanlıklarında değişiklik olanların mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Ölmez, cep telefonları ile ilgili çok fazla spekülasyonlar yapılmasına rağmen, bu konuda olumlu ya da olumsuz somut veriler bulunmadığını, yine de oluşturduğu elektromanyetik alan dolayısıyla mümkün mertebe az kullanılması ve uzun konuşmalarda kulaklığın tercih edilmesi gerektiğini anlattı.

Kanser hastalarında şeker kullanımı ile ilgili de çok fazla şehir efsanesi olduğunu belirten Ölmez, kanser teşhisi konulan hastalarda günlük şeker tüketiminin hastalığı ilerlettiği ya da tedavinin etkisini azalttığı yönündeki iddiaların ilmi temeli dikkat çekti.

"KANSERDE BESLENME"

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdem Çubukçu ise, "kanserde beslenme" konusunda bilgiler verdi. Kansere genetik ve kişisel faktörlerden çok çevre ve beslenmenin sebep olduğuna vurgu yapan Dr. Çubukçu, özellikle doğal gıdalar tüketilmesi ve endüstriyel katkı maddelerinden kaçınılması gerektiğini söyledi. Bol posalı ve lifli bitkisel gıdalar ve taze meyve yenilmesini tavsiye eden Çubukçu, ev yoğurdunun çok faydalı olduğunu, obezitenin de kansere zemin hazırlayacak metabolik faktörleri tetiklediğini bildirdi.

Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Burak Deveci ise, "hematolojik maligniteler" konusunda bilgi verdi. Deveci, "Halk arasında kan kanseri olarak bilinen hastalıklar eskiden en umutsuz vakalar olarak görülürdü. Hematolojik maligniteler, son yıllarda gelişen teknoloji, bulunan ilaçlar ve kemik iliği nakli gibi seçenekler sayesinde günümüzde en yüz güldürücü ve kalıcı tedavi sağlayıcı kanserler oldu" dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim