• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kansere iyi gelen papaya meyvesi, artık daha tatlı ve küçük olacak

Kansere iyi gelen papaya meyvesi, artık daha tatlı ve küçük olacak
Endonezyalı bilim adamları, kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatan papaya meyvesi üzerinde çalışmaları sonucu daha tatlı yaptıklarını açıkladı.

Endonezyalı bilim adamları, kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatan papaya meyvesi üzerinde çalışmaları sonucu daha tatlı yaptıklarını açıkladı. Ayrıca birçok vitamin ve minerallerle zengin bu tropikal meyvenin boyutlarını da küçültmeyi başararak taşımacılığının da daha kolay yapılabileceği belirtildi.

Endonezya'nın zengin tropikal meyvelerinden biri olan papayaya ilgi her geçen gün artıyor. Ülkenin en meşhur ziraat kurumu Bogor Ziraat Enstitüsü'nden (IPB) bilim adamları yaptıkları çalışmalar sonucunda papaya meyvesini daha tatlı bir hale getirdiklerini açıkladılar. Prof. Sriani Sujiprihati basına yaptığı açıklamada, yeni papayanın daha tatlı, daha canlı bir renge sahip olduğunu bildirdi. Ayrıca meyvenin boyutlarını da küçültmeyi başararak taşımacılığının da daha kolay yapılabileceğini belirtti. Tropikal yaşama alışkın olmayanlar için ilk tatmalarında papaya garip bir tada sahip. Ayrıca büyükçe olan boyutundan dolayı meyvenin ihraç edilmesi de zor oluyor.



KANSERE KISA SÜREDE ETKİLİ OLAN MEYVE

Geçtiğimiz eylül ayında Japon ve Amerikalı profesörlerin yürüttüğü ortak çalışma sonucunda papaya meyvesinin rahim, meme, karaciğer, akciğer ve pankreas kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlattığını ispatlanmıştı. Papaya meyvesinin yanı sıra yaprağının da kanser hücreleri üzerinde doğrudan antitümör etkisi olduğu ve bağışıklık sistemini de güçlendirdiği açıklanmıştı. Araştırmalar sonucunda 4 farklı güçlü kanser hücre kültürünün papaya özüne tutulduktan 24 saat sonra yapılan ölçümlerde, kanser hücrelerinin büyümesinin yavaşladığı görülmüştü.

stargundem.com

STRESE İYİ GELİYOR

Papayanın 24 saatlik kısa bir zamanda dahi kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatması, tıp dünyasında büyük heyecana sebep olmuştu. Araştırmanın bulduğu ilginç bir başka sonuç da papaya meyvesinin sadece kanser hücrelerinin büyümesini durdurup, normal hücrelere ise herhangi bir yan etki yapmaması olarak açıklanıyor. Papaya meyvesi, düzenli tüketilmesiyle kanser hücrelerinin büyümesini durdurma ihtimalinin yüksek olduğu açıklanmıştı. Özellikle de bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde büyük katkı yaptığı açıklanan meyvenin bilinen bir diğer özelliği de strese karşı çok iyi geldiği.

Bu haber toplam 9640 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim