• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Kanseri engelleyen ilaç yolda

Kanseri engelleyen ilaç yolda
Newcastle Üniversitesi’nde görevli bilim adamları göğüs kanseriyle mücadele edilmek için tasarlanan bir ilacın tüm kanser türleri için kullanılabileceğinin sinyallerini verdi.

Tümörlü hücrelerin gelişip çoğalmasını engelleyen ilacın kanserin diğer türlerinde de işe yarayabileceğini açıklayan bilim adamları “İlaç, göğüs kanserinin yanısıra yumurtalık ve pankreas kanserinde de işe yarıyor. Bu ilaç doktorların ilgisini çekti çünkü, böylelikle sağlıklı hücrelere zarar vermeden tümörle savaşıyor. Kanserli hücrenin DNA’sını bozuyor” dedi. Fareler üzerinde yapılan araştırmada, kanserli tümörün küçüldüğüne dikkat çeken Profesör Nicola Curtin “Kanserin zayıf noktasına zarar veren bu ilaç akciğer kanseri gibi diğer kanser türleri için kullanılabilir.

Hasta eden zayıflık geni

Bilim adamları insanın zayıf kalmasını sağlayan bir gen keşfetti. 75 bin insanın gen dizilimini inceleyen doktor Ruth Loos ve ekibi ‘zayıflık geni’ni bulduklarını açıklarken bu genin kalp ve damar rahatsızlıklarına neden olduğunu bildirdi. Erkeklerde rastlanan bu gende yağ oranının daha fazla olduğu ve şeker işleniminin daha yavaş olduğu açıklandı. Loos, “IRS1 gennine sahip olan insanlarda kalp rahatsızlığına yakalanma riski yüzde 20 fazla” dedi. İngiliz Kalp Vakfı profesörü Jeremy Pearson “Kalp hastalığına yakalanmamak için önemli olan kişinin zayıf olması değil, yağları nerede depoladığıdır. Vücudun içinde depolanan yağlar, derinin altına depolanan yağlardan daha tehlikelidir” dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim