• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kanseri tümörleşmeden belirleyen yeni kan testi

Kanseri tümörleşmeden belirleyen yeni kan testi
İngiltere’de Nothingham Üniversitesi ve Oncimmune Medikal Araştırmalar Merkezi’nin ...

İngiltere’de Nothingham Üniversitesi ve Oncimmune Medikal Araştırmalar Merkezi’nin ortak çalışması sonucunda geliştirilen yeni bir kan testiyle hücreler tümörleşmeden kanser teşhis edilebiliyor.

Benzer denemelerin aksine, yeni geliştirilen test, bağışıklık sisteminin verdiği sinyallere dayanarak kanser tehlikesi olup olmadığını saptayabilen ilk kan testi olma özelliğini taşıyor. Şu ana kadar yapılan araştırmalar, bağışıklık sisteminin verdiği bu sinyallerin, tümör oluşumundan beş yıl öncesine kadar tespit edilebileceğini öngörüyor. Doktorlar, böyle uzun bir süre öncesinden elde edilebilecek uyarılar sayesinde başlanacak erken tedavinin, hayati önemi olduğunu vurguluyor.

ABD’DE DENENECEK

15 yıldır süren çalışmalar sonucu geliştirilen yeni kan testinin haziran sonunda ABD’de deneneceği duyuruldu. Akciğer kanserinin erken teşhis edilebilmesi için geliştirilen yeni testin, geleneksel tedavi yöntemleriyle birlikte kullanılacağı bildirildi. Kanserli hücrelerin protein üreterek bağışıklık sisteminin yoğun miktarda antibiyotik üretmesine neden olduğu, bilim adamlarının yeni yöntem sayesinde artık bu hareketliliği takip edebileceği belirtildi. Araştırmanın başkanı Prof. John Robertson, “Kanser oluşumu hakkında yepyeni bir anlayışa sahibiz. Artık anormallik gösteren proteinlere karşı bağışıklık sisteminin tepkisini görebiliyoruz. Tümör oluşmadan sanki vücut ‘kanser oldum’ diye haykırıyor” açıklamasını yaptı. Araştırmada 8 bin hastadan yararlanıldı. “EarlyCDT-Lung” diye tanımlanan yeni kan testinin ABD’den sonra, önümüzdeki yılın ilk aylarında İngiltere’de uygulanması planlanıyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2750 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim