• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Kanserle savaşırken natürel tıbbı yok saymayın

Kanserle savaşırken natürel tıbbı yok saymayın
Kanser tedavisinde natürel tıptan destek alınmasında fayda olduğunu savunuyoruz. Hastalar bu konuda istekli olduğunu doktora söylemeli

 

 

KENDİNİ YOK EDEBİLİR
Natürel tıbbın bazı faydaları şöyledir:
Normal hücre farklılaşmasının düzenlenmesi: Normal olgun hücrelerin; kendilerini olgun olmayan hücrelerden farklı gösteren özellikleri vardır. Bilim adamları, kanser hücrelerine 'diferansiye olmayan' (farklılaşmayan) hücre adını verir. Onlarda bu olgun özellikler yoktur. Bazı doğal ilaçlar, kanser hücrelerinin daha normal hücrelere doğru diferansiye olmasını kolaylaştırır.
Programlanmış hücre ölümünün (apoptoz) kolaylaştırılması: Natürel tıp ile önemli hücresel düzenleyicilerin normal fonksiyonunu restore ederek, hücrenin hasarlı veya kanseröz hale gelmeden önce kendini yok etme yeteneğini artırabiliriz.

HEDEFİNİZ İYİLEŞMEK
Geleneksel tedavi yanlısı doktorunuzla, doğal tıp alternatiflerini irdelemeden önce konuyla ilgili araştırma yapın ve onun sorularına hazırlıklı olun. Açık ve uzlaşmacı olmaya özen gösterin; hastalığınız süresince yanınızda olan yakınınızı da görüşmeye götürün. Doktorunuza, hedefinizin iyileşmek olduğunu ve bu hedefi tehlikeye atacak hiçbir şey yapmak istemediğinizi söyleyin.

ALTERNATİF TEDAVİYİ KESİNLİKLE GİZLEMEYİN
Her yıl kanser tanısı konan 2.5 milyon hastanın çoğu, belli bir tür alternatif tedavi kullanır. Bu hastaların yaklaşık yüzde 70'i ise kullandıkları alternatif ve tamamlayıcı tedavilerden onkoloji uzmanlarına hiç söz etmez. Bu tür bir gizlilik; en iyi olasılıkla talihsizdir ve en kötüsü potansiyel etkileşimler nedeniyle doğrudan zararlıdır! Hastalarımızın pek çoğu; bize geleneksel uzmanların; hastaların diğer yaklaşımları kullandığını duydukları zaman negatif reaksiyon verdiklerini söylemiştir.

DOĞAL TIP YARDIMI İLE NELER YAPILIYOR?
Yeni kan damarlarını önlemek: Tümörler, kendilerini besleyecek kan damarları olmadığı sürece bir susamdan fazla büyüyemez. Tümör hücreleri, 'anjiyogenez' adı verilen bir süreç olan yeni kan damarları büyümesini uyarma yeteneğine sahiptir. Bu tür büyümeyi baskılayan bileşikler, kanser araştırmasındaki en heyecan verici ve umutlandırıcı bileşiklerdir. Bu stratejide hedef; hücreleri doğrudan öldürmek değil, aç bırakarak tümörün büyümesini önlemektir. Doğal tıp hedefe ulaşılmasına yardımcı olabilir.
Kanser yayılımını baskılamak: Tümörün yayılmasını önleyerek, bağışıklık sisteminin kanserle pek çok yerde savaşmak yerine primer tümör ile uğraşmasına yardımcı olabiliriz.
Yineleme olasılığının azaltmak: Pek çok konvansiyonel kanser tedavisi, bizzat yeni kanserlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Doğal tıp ile hedefimiz bu trajik komplikasyonlardan sakınmaktır.

Prof. Dr. ERKAN TOPUZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5441 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim