• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kansızlığa iyi gelir, karaciğeri kuvvetlendirir

Kansızlığa iyi gelir, karaciğeri kuvvetlendirir
Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Kansızlığa iyi gelip, karaciğeri kuvvetlendiriyor...

Özellikle hacıların ve umreye gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Medine hurması, önümüzdeki ay ağaçlarından taze olarak toplanacak.
Medine'de Türk iş adamı Zeki Yetim'in "Vadi Buthan" adlı hurma bahçesinde taze hurmaların toplanması için hazırlıklar sürüyor. 300 hurma ağacının bulunduğu bahçede, birbirinden lezzetli onlarca hurma toplanarak pazara sürülecek. İş adamı Zeki Yetim, hurmanın bir çok faydası olduğunu bildirdi.


HURMANIN FAYDALARI
Ramazan sofralarının meyvesi olarak bilinen hurma, her zaman tüketilmesi gereken bir yiyecek olarak tanınıyor.
Hurma, şeker oranı yüksek olmasına karşın, kilo aldırmayan bir yapıya sahip. Özellikle suda çözünebilir lif içeriği yüksek olması hurmanın sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olduğu ve günlük yaşamın getirdiği yorgunluktan kurtulmak için de yararlı bir meyve olarak biliniyor.
Zeki Yetim hurmanın yararlarına ilişkin şunları söyledi:
''Hurma protein içeriyor. Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada) içeren tek meyvedir. Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır. Saf hurma cildi besler, hamilelik ve güneş lekelerini yok eder. İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi gelir. B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından ötürü karaciğeri kuvvetlendirir. Boğaz ağrısına, öksürüğe iye gelir. Kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur. İçerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik hastalıklarına karşı koruyucu özellik taşır. Şeker hastaları için çok yararlı bir besindir. Hurma, zihni ve sinir sistemini dinlendirici özelliğe de sahiptir. Hurma çekirdeği karın şişliklerine ve bağırsak gazlarına ve toksinlere karşı kullanılıyor. Çekirdeği parçalanarak su ile iyice kaynatılıp içilirse, böbrek ve safra taşları olan hastalara şifa veriyor.''

HURMA TÜRLERİ
İş adamı Zeki Yetim, ''Hurmanın çok çeşidi vardır. Fakat bunlardan bir kısmı çarşı ve pazarlarda meşhur olmuş müşterilerin beğenisini kazanmıştır. Özellikle, hurma Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, Mısır ve Irak'ta yetişiyor'' dedi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim