• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Kapalı zarfla tek isim istedi

Kapalı zarfla tek isim istedi
Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni genel başkan ve başbakanın kim olacağına yönelik ilk temaslara başladı.

ABDULLAH KARAKUŞ, ŞEBNEM HOŞGÖR

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni genel başkan ve başbakanın kim olacağına yönelik ilk temaslara başladı ve dünkü MKYK toplantısında 50 üyeden kapalı bir zarfın içine kimi başbakan görmek istediklerini yazmalarını istedi. Erdoğan özellikle tek isim yazılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan perşembe ve cuma günü il teşkilatları, milletvekili, kadın ve gençlik kollarından da isim alacak. Erdoğan'ın bu toplantıların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geleceği belirtiliyor. Erdoğan başkanlığında toplanan Ak Parti MKYK toplantısında seçim sonuçlarının ve yeni yol haritasının masaya yatırıldığı öğrenildi.

Erdoğan'ın kendisinden sonra gelecek yeni genel başkan ve başbakana yönelik en üst karar organı olan 50 kişilik MKYK üyelerinden isim aldığı belirtildi. Erdoğan üyelerden kimi başbakan ve genel başkan görmek istediklerine yönelik tek isim istedi. Erdoğan'ın bu ismi tek tek kapalı zarflarla topladığı öğrenildi.

Teşkilata soracak

Başbakan Erdoğan, yeni yol haritasına ve kimin başbakan olması gerektiğine yönelik bu hafta içinde milletvekilleri ve teşkilatın da nabzını tutacak.

Erdoğan perşembe günü il başkanlarını Ankara'da toplayacak. Bu toplantıya il başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatı yöneticileri de katılacak. Ayrıca toplantıda AK partili belediye başkanları da yer alacak. Bu toplantıda Erdoğan teşkilatlarından yine kapalı zarflarda tek isim isteyecek.

Vekillerle buluşacak

Erdoğan cuma günü ise milletvekilleriyle biraraya gelerek yeni genel başkanı konuşacak. Erdoğan bu toplantıda da milletvekillerinden isim alacak ve yeni yol haritasına yönelik mesajlar verecek. Ayrıca Erdoğan genel merkez kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle de genel merkezde biraraya gelerek nabız yoklayacak. Erdoğan'ın bu isim turunun ardından Cumhurbaşkanı Gül ile de biraraya geleceği belirtiliyor.

AK Parti MKYK'nın 27 Ağustos için aldığı olağanüstü kongre kararı da bugün ilana çıkacak. AK Parti'nin resmi internet sitesine de toplantının hemen ardından konulan ilana göre AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi 27 Ağustos saat 10.00'da Ankara Arena'da tek gündemle toplanacak. Yoklama ve açılışın ardından kongre divanı seçilecek. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan "Genel Başkan" sıfatıyla son kez delegelere hitap edecek. Genel Başkan adaylarının netleşmesi ve yapacakları konuşmaların ardından dilek ve temenni konuşmaları sonrası seçime geçilecek. Seçimin ardından kongre yeni Genel Başkan'ın teşekkür konuşmasıyla kapanacak.

Kongre duyurusunda Siyasi Partiler Kanunu ve AK Parti Tüzüğü'nün getirdiği zorunluluk nedeniyle "çoğunluk sağlanamaması halinde kongrenin aynı gündemle 28 Ağustos günü aynı yer ve saatte icra olunacağı" bilgisine de yer verildi. AK Parti kurmayları, partilerinin 13 yıllık geçmişinde 'çoğunluk sağlanamaması' gibi bir olay yaşanmadığını belirterek, "Kongremiz büyük bir katılımla 27 Ağustos'ta gerçekleştirilecektir" vurgulamasını yaptılar. Parti yöneticileri 27-28 Ağustos yerine neden 26-27 Ağustos tarihlerinin belirlenmediği sorusuna da, "Bu da tamamen yasal zorunluluktan. Mevzuat uyarınca kongre ilanının kongre tarihinden 15 gün önce yayınlanması yine 15 gün önceden delege listelerinin ilçe seçim kuruluna teslim edilmesi gerekiyor. 28'inde TBMM'de yemin töreni olduğu için 27 Ağustos 15 günlük zorunlu süre için son tarih" yanıtını verdiler.

Yerine Alpay gelecek

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı yeminin etmesinin ardından Anayasa gereği partisiyle ilişiği kesilecek dolayısıyla MKYK üyeliği de sona erecek. AK Parti kurmayları parti tüzüğü uyarınca Erdoğan'dan boşalacak üyeliğe, son kongrede seçilen yedek MKYK listesinden bir ismin geleceğini bildirdiler. Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre bu isim de Elazığ Milletvekili Şuay Alpay olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim