• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kapatılan tüp bebek merkezindeki embriyolar nakledildi

Kapatılan tüp bebek merkezindeki embriyolar nakledildi
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Cihan: - "Şu ana kadar merkezde tedavi görmekte olan hastalardan herhangi bir mağduriyete ait başvuru olmamıştır"

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Alper Cihan, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kapatılan tüp bebek merkezindeki embriyoların, güvenli bir şekilde nakledildiğini belirterek, merkezde tedavi gören hastaların herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını bildirdi.

Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Resmi Gazete'de yayımlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, Özel İstanbul Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezinin hazineye devredildiğini anımsattı.

Bu merkezdeki embriyoların dondurulması, mikroenjeksiyon, transfer işlemleri, döllenme kontrolleri ile döllenme olmayanların iptali gibi işlemlerinin de güvenli bir şekilde yapılarak kayıt altına alındığını belirten Cihan, "Hastalar bundan sonraki işlemlerine, dondurulmuş embriyo ve gonadlarının bulunduğu merkeze bir dilekçe ile başvurduklarında, uygun şartlarda teslimat kendilerine yapılarak istedikleri bir merkezde tedavilerine devam edebileceklerdir." diye konuştu.

Cihan, "Burada tedavi gören hastaların tedavi ve işlemlerinde en küçük bir aksama olmaması ve şimdiye kadar toplanmış ve saklanmakta olan tüm dondurulmuş embriyo ve materyalin zarar görmemesi için hastanelerimizdeki idareciler, ilgili uzmanlar ve yardımcı personelimiz derhal göreve çağrılmıştır." ifadelerini kullandı.

- "Bilgi alabilmeleri için telefon hattı"

Merkezin kapatılması nedeniyle dondurulmuş olarak bulunan embriyo ve diğer materyallerin, embriyo transferinde uygulanmakta olan transfer prosedürlerine göre, Koç Üniversitesine güvenli olarak nakledildiğine dikkati çeken Cihan, hastalara ait arşiv ile dijital kayıt sistemindeki hasta bilgi işlemlerinin ise Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatörlüğünde yürütüldüğünü söyledi.

Tedavileri devam eden hastaların mağdur olmamaları için Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Binası Embriyoloji Biriminde uzmanlarca yürütülmekte olan iletişim birimlerinin oluşturulduğu bilgisini veren Cihan, "Ayrıca yalnız bu hastalarımızın kullanabileceği, kısa sürede bilgi alabilmeleri için telefon hattı '0 212 373 50 76' açıldı. Şu ana kadar merkezde tedavi görmekte olan hastalardan herhangi bir mağduriyete ait başvuru olmamıştır." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim