• BIST 9767.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Karar Destek Sistemi, Medula sisteminin iş yükünü azaltacak!

Karar Destek Sistemi, Medula sisteminin iş yükünü azaltacak!
Karar Destek Sistemi'nin, Medula Sisteminin iş yükünü azaltacak bir proje olduğu vurgulandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Genel Sağlık Sigortası Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapanış toplantısı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda toplanan verilerin analiz ve raporlanmasını gerçekleştirmek için iş zekasını temel alan karar destek sisteminin geliştirilmesini amaçlayan projenin kapanış toplantısında konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, projenin önemini vurgulayarak, oldukça geniş bir veri tabanına sahip olduğunu dile getirdi.

BU PROJE ALACAĞIMIZ KARARLARI DOĞRUYA YÖNLENDİRİYOR

Kuruca, 20 yıl önce bilgiye ulaşmanın çok zor olduğunu söyleyerek, “Şimdi bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Bu kez o bilgiden nasıl faydalanacağız, karar verirken nasıl karar vereceğiz sorunu ortaya çıktı. İşte bu proje nasıl karar vereceğimize cevap veriyor. Bu proje GSS uygulamaları ile alacağımız kararları doğruya yönlendiriyor” diye konuştu.

SGK’nın Türkiye’nin en gözde kurumlarından biri olduğunu ifade eden Kuruca, teknoloji alanında da diğer kurumlardan daha ileride olduklarını belirtti. Vatandaşların e-devlet uygulamaları içerisinde en çok hizmet aldığı kurumların başında SGK’nın geldiğini vurgulayan Kuruca, “Bunu başarmak kolay olmadı. Kurum çalışanlarımızın bu konuda çok büyük emeği var” dedi.

10 YIL ÖNCE HAYAL ETMEKTE ZORLANDIĞIMIZ İŞLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Diğer üniversitelerle de bu tür projelerde çalışmaya hazır olduklarını kaydeden Kuruca, “10 yıl önce hayal etmekte zorlandığımız işleri bugün gerçekleştiriyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal ise, 200 milyar liranın üzerinde olan SGK bütçesinin üçte birini Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğüne dikkati çekti. Bu bütçeyi yönetirken, insan gücü ve emeğiyle karar alırken bir noktadan sonra bilişimin nimetlerinden faydalanmak gerektiğinin altını çizen Köksal, bu karar destek sisteminin mevcut yapısıyla Kuruma destek olacağını belirtti.

MEDULA SİSTEMİNİN İŞ YÜKÜNÜ AZALTACAK BİR PROJE

Köksal, Karar Destek Sisteminin, Medula Sisteminin iş yükünü azaltacak bir proje olduğunu vurgulayarak, “Bu tür sistemler insan kalifiyesinin artmasını sağlayacak. Verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz da yaptığı konuşmada, proje ile SGK’ya destek olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projeyi kontratlı ar-ge proje olarak tanımladıklarını belirten Yılmaz, “Umarım ki proje, SGK ile Üniversitemiz arasında bundan sonraki köklü işbirliğinin temeli olur” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından proje koordinatörlerinden Doç. Dr. Ali Serhan Koyuncugil tarafından projenin sunumu gerçekleştirildi.

Sunum sonrasında projeye verdikleri destek için Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz tarafından, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca ve SGK üst düzey yöneticilerine plaket takdim edildi.

Toplantıda ayrıca, proje kapsamında Temel Düzey Veri Madenciliği, İleri Düzey Veri Madenciliği, Sayısal Karar Verme Teknikleri ve Karar Destek Sistemleri eğitimleri alan SGK personeline sertifikaları teslim edildi.

Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal, Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, Politika ve Proje Daire Başkanı Dr. Mümine Nurdan Doğukan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nermin Özgülbaş ve Doç. Dr. Ali Serhan Koyuncugil ile SGK personeli katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim