• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Karatay'ın 'ömrü uzatır' dediği kaya tuzu zararlı çıktı

Karatay'ın 'ömrü uzatır' dediği kaya tuzu zararlı çıktı
Canan Karatay'ın faydalı olduğunu ve ömrü uzattığını söylediği kaya tuzu zararlı çıktı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kaya tuzunda kanser yapıcı etkili olan maddelerin bulunduğu belirtildi.

Kaya tuzunun insan sağlığına çok yararlı olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Prof. Dr. Canan Karatay, "Hiçbir ek kimyasal içermez. İnsan ömrünü uzatır. Hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir, mide yanmasını, gastriti, reflüyü önler" dediği kaya tuzunun sağlığa zararlı olduğu ortaya çıktı.

Atom bombası...

Takvim'de yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, kaya tuzunda kanser yapan maddeler olduğuna dikkat çekildi. Rapora göre, kaya tuzunda atom bombasında kullanılan, sağlık açısından çok riskli maddeler bulunuyor. Rapordaki uyarılardan bazıları şöyle: 'Talyum' ve 'radyum' (radyasyon yani ışın içerir ki radyasyonun kanser yapıcı etkisi çok iyi bilinmektedir) gibi maddeler de bileşende yer alıyor.

Kaya tuzunun esas maddesini yüzde 97.35 oranında "sodyum" oluşturuyor.

Kalbe zararlı

Bu sodyumun da sofra tuzu gibi fazla tüketilmesi kalp ve damar sağlığı açısından kötüdür. Kaya tuzlarının sağlık üzerinde olumlu etkilerini gösteren hiçbir bilimsel yayın bulunmamaktadır.
Bolca tüketilen kaya tuzu, hipertansiyon ve kalp yetersizliği gibi önemli sağlık sorunlarına yol açacaktır.  Sofra tuzu sıklıkla iyotla zenginleştirilerek önemli halk sağlığı sorunu olan iyot yetersizliğinin önlenmesinde büyük önem taşır.
Kaya tuzunun astım ve alerjiyi tedavi edebileceği konusunda bilimsel veri yoktur.

Karatay ne demişti?

"Kaya tuzu, en önemli mineraldir, faydalıdır, sağlıklıdır. Kaya tuzu rafine olmamıştır. Hiçbir ek kimyasal içermez ve çevresel kirlenmenin etkisi yoktur. İnsan vücudunun ihtiyacı olan 92 mineralden 84'ünü doğal ve dengeli şekilde içermektedir. Kaya tuzunun içerdiği 84 mineralden en önemlileri arasında kalsiyum, demir, çinko, potasyum, magnezyum ve bakır sayılabilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim