• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Karın germe ameliyatından önce ve sonra sigara içmeyin

Karın germe ameliyatından önce ve sonra sigara içmeyin
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Muzaffer Çelik, karın germe ameliyatından önce ve sonra sigara içilmemesi gerektiğini söyledi.

Karın germe ameliyatının orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınmasını, karın duvarı kaslarının gerginliğe kavuşturulmasını içeren bir ameliyat olduğunu ifade eden Op. Dr. Çelik, "Bu ameliyat sonrası karın dramatik olarak düzelir, kişi ağırlıklardan hızlı bir biçimde kurtulur, yaşam kalitesinde ciddi bir düzelme olur. Bu ameliyatı yaptırmak isteyenlerin yoğun sigara içmesinin riskli olacağı bilinmelidir. Operasyondan en az 2 hafta önce ve 2 hafta sonrasına kadar sigaranın kesilmesi tavsiye edilir" dedi.

Karında doğum sonrası oluşan çatlaklar, karın kaslarının anatomik gevşemesi sonucu bombeleşme ve aşırı yağlanmaya bağlı deride sarkmalar olduğunda bu operasyonun önerildiğini anlatan Op. Dr. Muzaffer Çelik, "İki şekilde yapılır. Sadece alt karın bölgesinde çatlak ve hafif sarkma olanlarda mini karın germe yada endoskopik karın germe ameliyatı yapılır. Ciddi sarkma ve yağlanmalarda total karın germe ameliyatı yapılır. Karın germe ameliyatı genel anestezi altında 1,5-2 saat süren bir işlemdir. Ertesi gün hasta eve gönderilir. Dikiş alma yoktur. İlk hafta hastaya karın bölgesine yük binecek hareketlerden uzak durması tavsiye edilir. Araba kullanma yasaktır. 5-7 gün sonra ofis işlerine başlanabilir. Korse veya bandaj iki hafta kadar kullanılmalıdır. İki hafta rutin işler haricinde iş yapılmaz. Spor ve egzersizlere bir ay sonra kademeli olarak başlanır. Karın gerçek şeklini 3-6 ay sonra alır. Dikiş izleri, mayo ya da iç çamaşırı içerisinde kalacak şekilde planlanır. Bu izler ilk 6 ay kişiyi rahatsız etse de bir yıl içerisinde solarak azalır. Arzu edilmeyen gerginliğe bağlı kötü izler lokal anestezi altında revizyon yapılarak düzeltilebilir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5207 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim