• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Katarakt fırsatçısına göz açtırmayacağız

Katarakt fırsatçısına göz açtırmayacağız
Dünyagöz katarakt ameliyatında SGK farkı almayacak. Hastane sahibi Eray Kapıcıoğlu “Vatandaşı gereksiz yere ameliyat edene göz açtırmayacağız”dedi.

Kaan Zenginli/ Star Gazete

Dünyagöz katarakt ameliyatında SGK farkı almayacak. Hastane sahibi Eray Kapıcıoğlu “Vatandaşı gereksiz yere ameliyat edene göz açtırmayacağız”dedi.
Merdivenaltı katarakt ameliyat yapan klinikler nedeniyle her yıl yüzlerce insan gözünü kaybediyor. İhtiyacı olmayan vatandaşları bile ‘ücretsiz göz muayenesi yapacağız’ vaadiyle kandırarak ameliyat masasına yatıran bu fırsatçılara karşı Dünyagöz Hastaneler Grubu yeni bir kampanya başlattı. Buna göre hastane 1 yıl boyunca katarakt ameliyatlarından SGK farkı almayacak. Yüzlerce vatandaşın gözünü kaybederek veya yanlış ameliyat sonucu hastanelerine geldiğini söyleyen Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu “Birinin bu duruma dur demesi gerekiyordu. SGK ile karşılıklı anlaşarak katarakt muayene ve ameliyatını fark ücreti almadan yapma kararı aldık. 1 sene boyunca bu hizmet vereceğiz. Kendi grubumuzdan 15 milyon TL kaynak ayırdık yeter ki insanlarımız doğru yerde ameliyatlarını olsun” diye konuştu. Dünyagöz Hastaneleri’nin günlük 600 ameliyat kapasitesi olduğunu da ekleyen ve bunun 250 tanesini SGK’lı hastalara ayırdıklarını belirten Kapıcıoğlu “Bu kampanyaya ayın 12’sinde başladık ve müthiş bir talep gördük. Çağrı merkezi hattımız kilitlendi. Günde 10 bin kişi bilgi alıyor” dedi. Bilinçsiz vatandaşları otobüsler ile köylerden toplayıp katarakt ameliyatı olmanız gerekiyor diyerek gerekli gereksiz binlerce ameliyat gerçekleştiren bu dolandırıcıların önüne geçme niyetinde olduklarını söyleyen Kapıcıoğlu, fırsatçılara göz açtırmayacaklarını söyledi.

Vatandaş da maliye de zararda

Kapıcıoğlu şöyle devam etti: “Doktorlara 30 bin TL maaş veriyor ve baktığın her hastayı ameliyat etme zorunluluğun var şartı koyuyorlar. Bu doktorlar bizlere de geliyorlar, maaşlarını elden alıp, sigortada da 3 bin TL gösteriyorlar. Buradan da ciddi şekilde maliyeyi zarara uğratıyorlar. Doktor vergi vermiyor, müessese o parayı doktora yüksek maaş verip az gösterdiğinde aradaki farkı sahte faturalarla kapatıyor. Kliniklerin gelirini yüzde 100 SGK’dan. Ama doktora açıktan para verirseniz onu kapatman içinde sahte fatura almanız gerekecek.”

Halka açılma planımız var

Mayıs ayında Kuveytli ortaklarından ayrıldıklarını ifade eden Kapıcıoğlu “Sonra kendi içimizde yatırım yaparak büyüme kararı aldık. Şu an 5 tane başlamış hastanemiz var. İzmir, Konya, Kayseri, Antep ve Erzincan. Bunları en geç nisan ayında hizmete sokacağız. Sonra 2014 ve 2016 yılları arasında her yıl 4 hastane birden açacağız. Bunların yerleri ve illeri tespit edildi. Önümüzdeki yıl piyasalar iyi olursa halka arz düşünüyoruz. 2014’ün ilk çeyreğinde belli olur. Bir hastane yatırımı ortalama 15 milyon dolar. Toplamda 50 milyon dolar üzerinde yatırımımız olacak” diye konuştu.

Star Gazete

Bu haber toplam 2852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim