• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Katılım Payları Konusunda Habertürk'e ve Ali Tezel'e Cevap

Katılım Payları Konusunda Habertürk'e ve Ali Tezel'e Cevap
Habertük Gazetesi’nin 11 Mayıs 2009 Pazartesi tarihli , köşe yazarı Ali Tezel beyin yazmış olduğu “KATILIM PAYINI GERİ ALABİLİRSİNİZ”  Başlıklı yazının devamında ; “Özel hastanelerin kestiği ''haraç''ı ödemek zorunda değilsiniz” konulu yazı

Habertük Gazetesi’nin 11 Mayıs 2009 Pazartesi tarihli , köşe yazarı Ali Tezel beyin yazmış olduğu “KATILIM PAYINI GERİ ALABİLİRSİNİZ”  Başlıklı yazının devamında ; “Özel hastanelerin kestiği ''haraç''ı ödemek zorunda değilsiniz” konulu yazıya karşı cevap yazma gereği doğmuştur.

Öncelikle yıllardır toplum tarafından SGK konusunda güven kazanmış sayın Ali Tezel’in böylesine önemli bir konu hakkında , bu şekilde araştırma yapmadan ve bilgi sahibi olmadan , önyargılı ve tüm Özel Sağlık Sektörünü –ÖZELLİKLE ÖZEL HASTANELERİ- suçlayıcı ,toplumu kışkırtıcı yazısını hayretler içerisinde okuduk.

Sayın Tezel’in yazısının başlığı “KATILIM PAYINI GERİ ALABİLİRSİNİZ” bu başlığa hiçbir diyecek sözümüz yok , çünkü Danıştay 10.Dairesi , müvekkilim dernek için tarafımdan açılmış davada 10 TL Katılım Payının alınması konusu için yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve bu doğrultuda da vatandaşlar tarafından ödenmiş katılım paylarının geri alınması yolu açılmıştır , ancak bu sadece devletin aldığı katılım payları içindir , Özel Hastaneler kimseden ne katılım payı ne de “haraç” almamıştır , Bu şekildeki suçlama size hiç yakışmamıştır.

KONUMUZA DÖNECEK OLURSAK , YAZININ BAŞLIĞI İLE YAZININ DEVAMI ARASINDA NE ALAKA VARDIR ?

Yani “Katılım Paylarını Geri Alabilirsiniz” dedikten sonra “Özel Hastanelerin kestiği “HARAÇ” I ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ ! demek hangi dürüst ve saygın gazetecenin kalemine yakışır , anlamak mümkün değil.

Katılım paylarının vatandaşlardan (kamuda 3-4-6 , özel giderse 10 tl ) alınması Özel Hastanelerin insiyatifinde midir ? Katılım Payı Uygulamasını Özel Hastaneler mi getirmiştir !

Yazıda bir Özel Hastanenin , bir hastadan , 20 TL ilave para aldığını ve bu alınan paranın fatura karşılığı alındığını kendiniz yazmışsınız , hastanın dediğine bakılırsa , Hastane Katılım Payıymış !!! yani herhangi biri size ben şu hastaneye gittim , benden 100 TL katılım payı aldılar dese hemen inanacak mısınız ? Yada böyle bir şey olmuş dahi olsa , ki bir hastane gerçekten aldı diyelim ! Bunun uslubü bu mudur ?

Türkiye’deki saygın ve vatandaşa mükemmel hizmet veren sağlık kuruluşlarını bu şekilde suçlayıp genellemek yakıştı mı sayın Tezel ?

Şimdi bir vatandaş hırsızlık , sahtekarlık yaptı diye , bütün insanlar hırsızdır , sahtekardır , dolayısıyla Ali Tezel ‘de hırsızdır , sahtekardır , diyebilir miyiz ? Dersek ne hissedersiniz ?

Yıllardır vatandaşa hizmet verebilmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık personelini ve diğer çalışanları töhmet altına sokarak , vatandaşlara karşı kışkırtmak ne derece ahlakidir ?

Bir Hastane veya sağlık kuruluşu herhangi bir usulsüzlük ya da yolsuzluk yaptığında , ilgili mercilere başvurulduğunda zaten gerekli işlemler anında uygulanmaktadır ve uygulanmıştır.

Hastanelerin hiç birinde uyarıcı tabale olmadığı kesinlikle yanlıştır , SGK çok ciddi bir şekilde denetimlerini yapmakta ve bir çok hastane ve tıp merkezine ceza kesmektedir , SGK’nın da sanki görev yapmadığı gibi bir suçlamayı umarım SGK yetkilileride görmüştür.

Sonuç olarak Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşları bu ülkede binlerce insanın istihdam edildiği ve vatandaşlarımıza kusursuz hizmet veren sağlık kuruluşlarıdır , milyonlarca TL vergi verip , ülkeye hizmet eden bu kuruluşları karalamak ve vatandaşları uzaklaştırmak ne size ne de vatandaşlara bir fayda sağlamayacak , aksine ülkeye zarar verecektir, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla , umarım tüm sektöre karşı özür yazınızı biran önce yayınlarsınız , saygılarımla.

Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşu Tüm Müvekkillerim Adına


Av.Bülent Özer

Toros Sk . No : 7 / 5 Sıhhiye / Ankara

Tel : 0312 229 20 76 – Faks : 0312 229 20 96

Bu haber toplam 2682 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim