• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Katkı payı almak zorundayız

Katkı payı almak zorundayız
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Acar, hastane ve sağlık ocaklarında alınan katkı paylarına ilişkin vatandaştan şikayet aldıklarını söyledi.

Acar, “Bize de katkı payı ile ilgili şikayetler ulaşıyor. Ama bu yük vatandaşın kaldıramayacağı bir yük değil. Sağlık harcamalarını sürdürülebilirliğini sağlamak için bunu yapmak zorundasınız” dedi.

Fatih Acar, Antalya'da Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi (SSGM) açılışına katıldı. Açılış öncesi yaptığı konuşmada SGK'nın çalışmalarına yönelik bilgiler veren Acar, Türkiye'de son 30 yılın en önemli reformlarından birinin sosyal güvenlik alanında gerçekleştiğini söyledi. Kurum olarak 24 bin 500 personelle vatandaşa hizmet verdiklerini dile getiren Acar, “Vatandaşa nitelikli hizmet vermek için çıktığımız yolda başarılı bir şekilde ilerliyoruz” dedi.

Acar, konuşmasının ardından Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ve Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ile birlikte yeni merkezin açılışını yaptı.
Merkezle ilgili bilgi veren SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, “Antalya SSGM, Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsayan, toplam 2.5 milyon insanın yararlandığı 63 özel hastane, Sağlık Bakanlığı'na bağlı 39 hastane, 4 üniversite hastanesi ile 1350 eczane ve optik kuruluşuna hizmet verecek” dedi.

Merkezin açılışının ardından basın mensupları ile bir araya gelen Acar, hastane ve sağlık ocaklarında alınan katkı paylarının devlet tarafından yapılan sağlık harcamalarının devam etmesi için gerekli olduğunu söyledi. 2-15 TL arasında değişen katkı payının sadece Türkiye'de değil, Avrupa Birliği'ne bağlı gelişmiş ülkelerde de alındığını belirterek, “Almanya, İngiltere, Fransa gibi AB'nin gelişmiş ülkelerinde de sağlık hizmetlerinde katkı payı alınıyor. Sağlık harcamalarını sürdürülebilirliğini sağlamak için bunu yapmak zorundasınız” dedi.

2003 yılında 7.2 milyar TL olan sağlık harcamasının 29 milyar TL'ye ulaştığını bildiren Fatih Acar, “Bu harcamaları sürdürmek için katılım payı gibi bir takım argümanları sistemin içine mutlaka koymamız gerekiyor. Bu çok ağır bir yük değil. Sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız buna bu şekilde katkıda bulunacaklar. Bize de katkı payı ile ilgili şikayetler ulaşıyor. Ama bu yük vatandaşın kaldıramayacağı bir yük değil. Tepki zaman zaman olabilir” diye konuştu.

İlaç protokolüyle ilgili soruları da yanıtlayan Acar, “Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah herhangi bir sorun olmadan sıkıntıyı aşarız” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4508 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim