• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Katkı sigortası olanın masrafları devletten

Katkı sigortası olanın masrafları devletten
Uzmanlar, “Bugün 1000 lira civarında olan özel sigorta poliçesi tutarının 300-500 lira olması halinde sistem işler” diyor . Yeni tebliğ ile SGK?tarafından ödenmeyen sağlık giderleri, tamamlayıcı sağlık sigortası ...

Yeni tebliğ ile SGK?tarafından ödenmeyen sağlık giderleri, tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından ödenecek.?Böylece vatandaş katkı payından kurtulacak.

Uzmanlar, “Bugün 1000 lira civarında olan özel sigorta poliçesi tutarının 300-500 lira olması halinde sistem işler” diyor

Vatandaşlar destek sigortası sayesinde sağlık giderlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fatura edilebilecek. Yeni sistemle vatandaşlar, 300-500 lira olması beklenen Tamamlayacı Sağlık Sigortası sayesinde SGK?tarafından ödenmeyen sağlık giderlerinin karşılanmasını sağlamış olacak. Bugüne kadar özel sağlık sigortası olanlar tedavi giderlerini ya sigorta şirketine ya da SGK’ya fatura edebiliyor; özel hastaneler de sağlık harcamalarının tamamını özel sigortadan alıyordu. Yeni yayınlanan genelgeyle, özel sigortası olanlar sağlık harcamalarının belirli bir tutarını SGK’ya fatura edebilecek; üstü için de özel sağlık sigortasından yararlanabilecek. Böylece ‘katkı payı’ adı altında alınan ve bireylerin çok yüksek tutarlarda ödeme yapmasına sebep olan sistem ortadan kalkmış olacak. Bireylerin daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti talep ettiği durumlarda devreye giren özel sağlık sigortası olarak tanımlanan ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ yıllardır Almanya, Hollanda ve Fransa gibi birçok ülkede uygulanıyor. Gazeteport’taki habere göre, SGK tarafından finansmanı sağlanmayan estetik girişimler, akupunktur gibi alternatif tedaviler, ilave ücret tutarları, otelcilik ücreti gibi hastadan alınabilecek tutarlar ve özel hastane ile sigorta şirketi arasında yapılabilecek anlaşmaya göre Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatları üzerinde kalan tutarlar ‘Tamamlayıcı Sağlık Hizmeti Sigortası’ kapsamında bulunacak.

SGK ödemezse sigorta var
Düzenlemeye göre, sigorta şirketi ile özel hastane bir sağlık hizmetinin fiyatı konusunda kendi arasında bir anlaşma yapabilecek. Bu durumda, sağlık hizmet bedelinin SUT fiyatı SGK’ya, SUT’un üzerinde kalan kısmı da sigorta şirketine fatura edilebilecek. Buna göre ‘Tamamlayıcı Sağlık Hizmeti Sigortası’ yaptıran bir kişi, normal doğum için sözleşmeli/protokollü bir sağlık hizmet sunucusuna başvurduğunda, SUT fiyatı olan bedel SGK’ya, hastanenin istediği ilave ücret ise özel sigorta şirketine fatura edilebilecek. Ayrıca sigorta şirketi ile hastane arasındaki ‘normal doğum fiyat anlaşması’ da yine sigorta şirketi tarafından karşılanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3988 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim