• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kavdır'ın durumu kritik

Kavdır'ın durumu kritik
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 21 Ocak'ta çift kol ve tek bacak nakledilen Atilla Kavdır'ın öldüğü haberi dün tüm ülkede üzüntü yarattı. Ancak, günün ilerleyen saatlerinde doktorlarından Kavdır'ın yaşadığı ...

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 21 Ocak'ta çift kol ve tek bacak nakledilen Atilla Kavdır'ın öldüğü haberi dün tüm ülkede üzüntü yarattı. Ancak, günün ilerleyen saatlerinde doktorlarından Kavdır'ın yaşadığı, ancak sağlık durumunun kritik olduğu açıklaması geldi. Bacağı kısa süre sonra ameliyatla alınan Kavdır'ın yoğun bakıma kaldırılmasının mevzuat dışı bacak naklinden kaynalanma ihtimali nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın soruşturma açabileceği öğrenildi.

'KAN ZEHİRLENMESİ'
Kavdır'ın ölüm haberinin dün internet sitelerinde ve bazı televizyon kanallarında duyurulmasının ardından aynı donörden alınan yüzü 19 yaşındaki Uğur Acar'a, çift kolu ve bir bacağı 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a nakleden ekibin başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan dün akşam basının karşısına çıktı. Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan, Kavdır'ın dün sabah ani bir kan zehirlenmesi nedeniyle fenalaştığın bu nedenle yoğun bakım ünitesine kaldırıldığını da söyledi. Özkan, "Solunum var, kalp atıyor" dedi. Özkan, hastane bahçesindeki basın toplantısını "Yanlış bilgilerin ortada dolaşması" nedeniyle yaptığını belirtti. Ameliyattan 69 gün sonra Kavdır'ın taburcu edildiğini hatırlatan Özkan şunları söyledi: "Bu sürede idrar yolu enfeksiyonu oluştu. İdrarında mantar enfeksiyonu oluştuğunu öğrendik. Düne kadar hiçbir korkumuz olmadan, fizik tedavisine devam ettirdiğimiz hastamızı, kan zehirlenmesi nedeniyle ani olarak yoğun bakıma alma gereği duyduk. Öldüğü haberleri şu ana kadar doğru değil. Arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah üstesinden geleceğiz."

BACAK NAKLİNE MERCEK
Sağlık Bakanlığı'nın ise, Kavdır'da hayati tehlike baş göstermesinin mevzuat dışı bacak naklinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için soruşturma açabileceği öğrenildi. Bakanlık yetkilisi İrfan Şencan, edindikleri ön bilginin, bağışıklığı baskılayıcı ilaçların enfeksiyona neden olduğu yönünde olduğunu kaydetti. Şencan, "Kavdır'ın durumunun kritikleşmesine başarısız bacak naklinin sebep olduğunu söylemek zor" dedi. Şencan, bacakla ilgili bir ölüm ya da şikâyet olursa idari soruşturma açılabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim