• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kaymakamın evine gitmeyen doktorun sözleşmesi fes edildi!

Kaymakamın evine gitmeyen doktorun sözleşmesi fes edildi!
Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde, görev yerini bırakamayacağı için eşini tedavi etmesi için çağrıldığı kaymakamın evine gitmeyen doktorun sözleşmesi fesh edildi.

Kaymakamın evine gitmeyen aile hekiminin sözleşmesi fesh edildi... 

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde, görev yerini bırakamayacağı için eşini tedavi etmesi için çağrıldığı kaymakamın evine gitmeyen doktorun sözleşmesi fesh edildi. Olay öncesinde hiç ceza puanı olmayan doktora kaymakamın evine gitmediği için “etik değerlere uymama” gibi gerekçeler gösterilerek başlatılan soruşturmada, üstüste yazılan cezalarla doktorun ceza puanları 140’a ulaştırıldı. Aile hekimliğinde sınır ceza puanı 100 oldğundan, 140’a çıkan ceza puanı nedeniyle doktora aile hekimliğinin feshine ilişkin tebligat geçtiğimiz cuma günü teslim edildi. Olay, sözleşmeli çalışan aile hekimlerinin iş güvencesi sorununu yeniden gözler önüne serdi. 

Doktora şiddet hasta yakınlarından çıkıp, kamu gücünü elinde bulunduran mülki idare amirleri eliyle de uygulandığını gösteren bir olay Şırnak’ta yaşandı. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinin kaymakamı, eşinin hastalanması üzerine, acil nöbetindeki aile hekimini eve çağırdı. Hekimin, görev yerini terk etmemesi üzerine, kaymakamı Halit Benek, doktora “Buna pişman olacaksın” diye tepki gösterdi ve Vali Hasan İpek’i aradı. Olayla ilgili bilgi alan Şırnak İl Halk Sağlık Müdürü Muhsin Hayyam Elçi ise doktora kaymakamın evine gitmesi yönünde telkinde bulundu. Tüm baskılara karşı görev yerini terk etmeyen doktorun yerine başka bir doktor kaymakamın evine giderek hastayı tedavi etti. 

Olayın ardından il sağlık müdürlüğünden 10 kişilik denetim grubu ilçede gezerek, hekime bağlı hastalarla görüştü. Hekime uygulanan mobingin yanı sıra olaya ilişkin de soruşturma başlatıldı. Şırnak Tabip Odası Başkanı Azad Karagöz, soruşturmanın sonucunda “kaymakamın evine gitmedi” şeklinde yazılamayacağından “etik değerlere uymama” gibi gerekçeler gösterilerek doktora 45 puan daha ceza yazıldığını kaydetti. Soruşturma sonucuyla birlikte ceza puanının 140’a ulaştığnı söyleyen Karagöz, “Arkadaşımıza cuma günü sözleşmesinin fesh edildiği tebliğ edildi. Aile hekimliğinden önce son çalıştığı yer olan Şırnak Cizre Devlet Hastanesi acilinde göreve başlayacak” dedi. 

Yönetici hoşlanmazsa doktor gidiyor 

Karara itiraz edeceklerini ve yasal süreç başlatacaklarını söyleyen Karagöz, doktorun olay boyunca büyük mağduriyet yaşadığını ve yargı kararı çıkıncaya kadar mağduriyet yaşamaya devam edeceğini kaydetti. “Aile hekimine yapılan haksızlığın peşini bırakmayacağız” diyen Karagöz, “Yargı, arkadaşımızın lehine bir karar alırsa, böyle olayların önüne geçilebilir. Ceza vermenin usulü değişebilir. Aile hekimleri güvencesiz ve sözleşmeli çalışıyorlar. Mesleğimizi sürdürmemiz yerel yöneticilerin inisiyatifine bırakılıyor. Bir yöneticinin doktorla husumet yaşaması ya da ondan hoşlanmaması ceza olarak geri dönüyor” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4238 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim