• BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Kayseri Asker Hastanesi, Seyyid Burhanedin Binası ismiyle hizmet vermeye başladı

Kayseri Asker Hastanesi, Seyyid Burhanedin Binası ismiyle hizmet vermeye başladı
Kayseri Asker Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde sivil hasta kabulüne başladı

Sağlık Bakanlığına devredilen Kayseri Asker Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhanedin Binası ismini alarak sivil hasta kabulüne başladı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 ayrı yerde 22 binada bin 489 yatak kapasitesiyle Kayseri ve civarındaki illere hizmet sunduklarını belirtti.

Kayseri Asker Hastanesi ile de güçlerini birleştirdiklerini dile getiren Özcan, şu değerlendirmede bulundu:

"669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile asker hastaneleri bulunduğu ildeki devlet hastaneleri ya da eğitim ve araştırma hastaneleriyle birleştirildi. Bu birleştirmeler yapılırken mevcut sağlık personelinin tamamı asker hastanesinin bünyesinden eğitim araştırma hastanemizin bünyesine geçti. Bizim Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak toplam 152 bin metrekare kapalı alanımız var. Asker hastanesinin birleşmesiyle 43 bin metrekare ek kapalı alana sahip olduk. Yaklaşık yüzde 25 toplam kapalı alanımız büyümüş oldu."

Özcan, 1989'da hizmete giren asker hastanesinin önceki başhekimlerin de çabaları sonucu gayet bakımlı olduğunu belirterek, 14 uzman hekim, 52 ebe hemşire ve 90'ın üzerinde sağlık personeli ile hastaneyi devraldıklarını anlattı.

Asker hastanesinden çok daha fazla sayıda hastaya hizmet sunmayı planladıklarını vurgulayan Özcan, "Yataklı tedavi hizmetlerini özellikle fizik tedavi hizmetlerini burada planlayıp devam ettireceğiz. Acil hizmetini ise Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde vereceğiz. Ayrıca Asker Sağlık Kurulları burada hizmet verecek." dedi.

Özcan, hastanenin ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğuna işaret ederek, daha önce planlanan tadilat projesi ihalesinin sonucunun bir ay sonra belli olacağını, projeyi Sağlık Bakanlığının kalite kriterlerine uygun revize edeceklerini dile getirdi.

Seyyid Burhaneddin ek binasında 15 poliklinikte bugün itibariyle hasta kabulüne başladıklarını belirten Özcan, bunlar arasında kadın doğum, dahiliye, genel cerrahi, çocuk hastalıkları, kulak burun boğaz, ortopedi, göz, fizik tedavi, psikiyatri, nöroloji gibi branşların yer aldığını bildirdi.

Doç. Dr. İbrahim Özcan, Sağlık Bakanlığının asker hastanelerinde çalışanların özlük haklarının korunacağına ilişkin de güvence verdiğini ancak rütbelerinin olmayacağını, Bakanlıkta karşılığı bulunan pozisyonlarda hizmete devam edeceklerini anlattı.

Asker hastanesini 50 yataklı devraldıklarını ifade eden Özcan, "İki saat içinde 80 hasta başvurmuş. Gün içinde bunun artmasını bekliyoruz. Normalde bu hastanenin ayakta hasta potansiyeli oldukça yüksek." diye konuştu.

Özcan, Seyyid Burhaneddin binasında başhekim yardımcı Dr. Mustafa Akçakaya başkanlığında 2 müdür yardımcısı ve 125 personelin hizmet vereceğini, kadrolarına yeni katılan personelden daha iyi hizmet sunmak için gayret beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 33788 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim