• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Kayseri'de el arabasıyla hasta taşındığı iddiası

Kayseri'de el arabasıyla hasta taşındığı iddiası
Kayseri Valiliğince, el arabasıyla hasta taşındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.


Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan iddialar üzerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Bünyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Çakır'dan oluşan ekibin, hastayı evinde ziyaret ettiği belirtildi.

Haberde yansıtıldığı gibi hastanın el arabasıyla 4 kilometre taşınmasının mümkün olmadığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durumun gerçeği yansıtmadığı mahalle muhtarı ve komşuları tarafından da dile getirilmiştir. Haberin kurgu olduğu ve bazı odaklar tarafından kasıtlı olarak hazırlandığı görüşüne varılmıştır. Hasta, yapılan görüşmede ihtiyaçlarının ve sıkıntılarının belediye ve hastane tarafından zamanında giderildiğini, herhangi bir taleplerinin bulunmadığını belirtmiştir. Halihazırda 18 Eylül Pazartesi günü için Evde Sağlık Birimi tarafından tedavi planlaması yapılan hastanın bugün itibariyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatışı gerçekleştirilmiş, tedavisine başlanmıştır."

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada da Kaymakam Ömer Şahin, Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve muhtar Ahmet Turan'ın, aileyi ziyaretleri sırasında yaptıkları açıklamalara yer verildi.

Şahin, söz konusu haberde hastanın evinden 4 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine el arabasıyla götürüldüğünün aktarıldığını kaydederek, "Muhtar, iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bunu düzeltmek lazım. Şikayet vatandaşın en doğal hakkı. Her kurumdan şikayet olabilir ama önemli olan doğru mu, değil mi?" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da aileye sürekli yardım ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığımız da vakıf eliyle engelli aylığını uzun zamandır verdiği ve bizim de belediye olarak değişik zamanlarda iaşe yardımı gibi birtakım yardımlarda bulunduğumuz hepinizin bilgisi dahilindedir. Bu tür provokasyonların kamuoyunu meşgul etme amaçlı, belli kurum ve kuruluşlardan belki intikam alma yoluna gidildiği izlenimi net olarak vücut buldu. Çünkü hastamız ve hasta sahibimiz, komşu ve muhtarımız sağlık hizmetlerini yerinde ve zamanında aldığını beyan ettiler. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye çok ciddi gündemlerle boğuşurken, Türkiye'nin 'Dünya 5'ten büyüktür' dediği bugünlerde bu tür suni gündem maddelerinin oluşturulması bizleri ziyadesiyle üzüyor. İnşallah devletimiz dün olduğu gibi hastamızı sarıp, sarmalamaya devam edecektir."

Muhtarı Ahmet Turan da Bircan Cesaret'in el arabasıyla taşındığına şahit olmadıklarını aktararak, "Sağlık hizmetinde hiçbir sıkıntı yok. Çok güzel hizmet veriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı basın organlarında, Bünyan ilçesinde yaşayan Mehmet Cesaret'in, rahatsızlanan eşi Bircan Cesaret'i hastaneye götürmek için el arabası kullandığı ileri sürülmüştü.

Mustafa YILDIZ

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim