• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kaza yapan istediği hastaneye gidecek

Kaza yapan istediği hastaneye gidecek
Torba Yasa’ya konulan bir madde ile trafik kazası geçiren vatandaş istediği hastaneye gidebilecek, tedavisini bu hastanede bedelsiz olarak tamamlayacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “Torba Tasarı” olarak anılan, bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapan maddeleri kabul edildi.

Torba Yasa’ya konan maddeler ile stajyer avukatlar Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınacak. Yasaya konan bir başka madde ile trafik kazası geçiren vatandaş istediği hastaneye gidebilecek, tedavisini bu hastanede bedelsiz olarak tamamlayacak. Yasaya, emekli belediye başkanlarının özlük haklarını düzenleyen madde de konuldu. Komisyonda muhalefet partilerinin, 12 Eylül mağdurlarının hak kayıplarını gidermek için verdiği önerge Ak Partili milletvekillerince reddedildi.
Torba Yasa’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinin 3. gününde, yasaya stajyer avukatlarla ilgili madde konuldu. Buna göre, GSS kapsamında olan ya da bakılması yükümlü olmayan stajyer avukatlara, stajları süresince GSS yapılacak. Staj bitiminde sigorta da bitecek. Stajyerlerin aylık 45 lira tutan sigorta primlerini barolar ödeyecek. Böylece Türkiye Barolar Birliği (TBB) yüzbinlerce liralık prim ödemesi yapacak. Sigortadan stajyer avukatların eş ve çocuklar ile anne-babaları yararlanamayacak.

TRAFİK KAZAZEDELERİ
Komisyon, Torba Yasa’ya konulan sağlıkla ilgili bir diğer maddeyi de görüştü. Buna göre, trafik kazası geçirenlerin sigorta sorumluluğu SGK’da olacak. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yapılan düzenlemeyle, kazada kabahatli olsun olmasın, sigortalı ya da sigortasız trafik kazası geçiren tüm vatandaşların istediği hastaneye başvurabileceğini söyledi. Yetkililer, kaza geçiren vatandaşın özel hastaneye de başvurabileceğini, acil durumu ortadan kalksa da tedavisini burada sürdürebileceğini kaydetti.

YABANCI ÖĞRENCİLER
Komisyonda kabul edilen diğer bir maddeyle, Türkiye’de okuyan yabancı öğrencilerden burs almayanlar dışarıdan prim ödeyerek GSS kapsamına alınabilecek, kamu kurumları ya da vergi muafiyeti tanınan vakıflardan burs alanlar ise üniversite bütçesine devlet tarafından konacak parayla sağlık sigortasına sahip olacak.

EMEKLİ BAŞKANA İYİ HABER
Yasaya önergeyle eklenen bir maddeyle de emekli belediye başkanları arasındaki özlük hakkı farklarında düzeltme yapılacak. Buna göre, Emekli Sandığı mensubu emekli belediye başkanlarının yanı sıra SSK ve Bağ-Kur kökenli emekli belediye başkanlarına uygulanan görev temsil tazminatlarında da yaş sınırı 60 yaş öncesine çekilecek.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim