• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kelliğin tek ilacı, saç ekimi

Kelliğin tek ilacı, saç ekimi
Erkeklerde saç dökülmesinin ciddi bir estetik sorun olduğu belirtildi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, saç seyrekliği ve kelliğin saç ekiminden başka bir çaresi olmadığını söyledi. Erkeklerin yarısında saç problemi olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, bu problemin ortadan kaldırılmasında tek yöntemin saç ekimi olduğunu belirtti. Saç ekiminin belli bir zamanı olmadığını dile getiren Akbaş, psikolojik ve fiziksel şartlar oluştuğunda her mevsim saç ekiminin yapılabileceğini ifade etti. Bitkisel ilaçların kelliğe bir faydası olmadığını, sadece kelliğe yardımcı olduğunu söyleyen Akbaş, saç ekiminin uygunsuz ortamlarda yapılmasının ise ciddi bir saplık sorunları oluşturabileceğini belirtti.

"SAÇ EKİMİNİN YAŞI YOKTUR"

Saç ekiminin günümüzde sık yapılan bir uygulama haline geldiğini söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, şöyle konuştu: "Erkeklerde saç dökülmesi ciddi bir estetik sorundur. Toplumda erkeklerin yarısı saç eksikliğinden ya da kellikten muzdarip. Bir erkekte saç dökülmüş ve belli derecelerde kellik ortaya çıkmışsa, kelliğin ilaçla, şampuanla, bitkisel yöntemle veya psikolojik yöntemle tedavi edilmesi mümkün değildir. Erkek tipi saç dökülmesinin tek bir tedavi yöntemi vardır o da saç ekimidir."

Akbaş, "Peki saç ekimi ne zaman yapılmalıdır" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Eğer bir erkekte saç dökülmesi psikolojisini etkileyebilecek noktaya gelmişse saç ekimini düşünmesi gerekir. 'Ben utanıyorum, ben neden kelim, ben bu değilim, ben bu olmamalıyım' diyorsa o kişi için saç ektirme zamanı gelmiştir. Dökülmüş bir saçın, kelleşmiş bir kafanın saç ekimi dışında başka bir yöntemle tedavisi mümkün değildir. Saç ekiminin dışındaki diğer tedavi yöntemleri ancak destekleme amaçlı ve yardım amaçlı uygulamalardır. Kelliği ortadan kaldıran yöntem değildir. Saç ekiminin yaşı yoktur. Psikolojik ve fiziksel şartlar uygunsa saç ekimi her zaman yapılabilir. Bu 17 yaş olabilir, 77 yaşta olabilir."

"SAÇ EKİMİ HER MEVSİM YAPILABİLİR"

Saç ekiminin her zaman yapılabileceğini belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Yaz döneminde yapılırsa şapkayla gezmek ve belli bir süre kafayı güneşten korumak gerekeceği için sonbahar kış mevsimi daha iyi olabilir. Bunun yanında yazın denize, havuza girmek için kişinin belli zamana ihtiyacı olacağı için saç ekimine engel olabilir belki. Ama yazında saç ekimi olur, kışında olur. Her mevsim olur fakat insanlar sonbahar kış ve ilkbahar dönemini tercih ediyor. Bununda nedeni yaza hazır olmak" diye konuştu.

"ERKEKLERİN TEK AKSESUARI SAÇTIR"

Erkeklerde kelliğin ciddi bir problem olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Akbaş, şunları söyledi: "Bir erkeğin saçını kaybetmesi demek o erkeğin tek aksesuarını kaybetmesi demektir. Çünkü erkekler kadınlardan farklı olarak tek süs aracı olarak saçlarını kullanır. Erkekler; kaşlarını, gözlerini, dudaklarını boyamaz makyaj yapmazlar. Erkeklerin üzerinde oynadıkları tek organ saçlardır. O süs araçlarının da ortadan kalkması kendilerinin güzellik algısında ciddi bir eksiklik oluşturur. 'Ben bu değilim' der, aynalara bakmaktan çekinir. Bu nedenle karşı cinsten çekinen hatta evliliğini dahi saça endeksleyen birçok erkek vardır. 'benim saçım yok, ben evlenemem, ben bir kızla konuşamam' diye evlenemeyen çok genç var. Bir erkeğin kellikten dolayı çevresi tarafından alay konusu olması erkek için bir travmadır. Eleştiri anında bunu hissettirmese bile o erkek için bu ciddi bir problemdir. Çocuğunun bile 'baba başkalarının saçı var da senin niye yok' demesi bile o baba için ciddi bir yıkım olabilir. Herkes aynı derecede etkilenmez. Bazıları etkilenmez. Bazıları etkilenir. Bazıları hem etkilenir hem de hissettirir. O yüzden bir kişinin kellik problemi varsa saç ektirmelidir."

"UYGUNSUZ YERDE SAÇ EKİMİ, ERKEĞİN TEK ŞANSINI ORTADAN KALDIRABİLİR"

Günümüzde saç ekim tekniklerinin geliştiğini ifade eden Akbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Kellikten rahatsızlık duyan erkeklere uzmanlar olarak bizim önerimiz saç ekimidir. Saç ekimi mutlaka bir Estetik Plastik Cerrahi Merkezinde yapılmalıdır. Türkiye'de yetkili ve uygun olmayan yüzlerce saç ekim yerleri mevcuttur. Estetik Plastik Cerrah yönetiminde Estetik Plastik Cerrahi merkezlerinde yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde insanlarda ciddi sağlık sorunları oluşabilir. Saç ekiminin uygunsuz yerlerde yapılması erkeğin tek şansı olan saç ekiminin de ortadan kalkmasına yol açabilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6628 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim