• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Kıdem tazminatında mutabakat adımları atacacağız

Kıdem tazminatında mutabakat adımları atacacağız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, kıdem tazminatı çalışmalarıyla ilgili, tüm paydaşlarla görüşülerek ortak bir mutabakatı sağlayabilecek adımları atacaklarını söyledi.

TUĞBA YARDIMCI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatına yönelik çalışmalarla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sayın Başbakanımızın yönlendirmeleri sonucunda 64. Hükümet'in bu konudaki kararı şudur; özellikle biz tüm paydaşlarımızla birlikte yani işçi ve işveren sendikalarımız, toplumumuzun diğer kesimleri, özellikle bu konudan etkilenen sessiz çoğunluk ile görüşerek ortak bir mutabakatı sağlayabilecek bir adımı atarak, bu konuda belirleyicilik ortaya koymayı düşünüyoruz." dedi.

Soylu, yaptığı açıklamada, kıdem tazminatı meselesinin Türkiye'nin bugünkü meselesi olmadığına, uzun zamandan beri tartışıldığına işaret etti. Ortada problemler olduğunu söyleyen Soylu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sayın Başbakanımızın yönlendirmeleri sonucunda 64. hükümetin bu konudaki kararı şudur; özellikle biz tüm paydaşlarımızla birlikte yani işçi ve işveren sendikalarımız, toplumumuzun diğer kesimleri, özellikle bu konudan etkilenen sessiz çoğunluk ile görüşerek ortak bir mutabakatı sağlayabilecek bir adımı atarak, bu konuda belirleyicilik ortaya koymayı düşünüyoruz. Bu toplumun çok önemli bir meselesidir. Özellikle her 100 kişiden ancak 14'ü kıdem tazminatını alabilme fırsatına sahip olabilmektedir, 86'sının maalesef böyle bir imkanı söz konusu değildir."

Türkiye'de kıdem tazminatı konusunun mahkemelere taşındığına işaret eden Soylu, işçi alacaklarıyla mahkemelerin uğraştığını kaydetti. İşverenlerle çalışanlar arasında sorunlar yaşandığını, "tehditleşmelerin" söz konusu olduğunu anlatan Soylu, "bu konuda gerek çalışma hayatının ahengini gerekse insanların yarına güvenle bakabilmesinin temin edilebilmesini ortaya koyabilecek bir süreci hep birlikte gerçekleştirmek" istediklerini dile getirdi.

"Sosyal diyaloğu sonuna kadar zorlayacağız"

Belirli bir noktaya ulaştıklarında "Biz bir noktaya vardık ve bizim genel noktamız budur" diyeceklerini ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Bütün kesimlere bunu söyleyeceğiz ve bu sosyal diyaloğu sonuna kadar bu konuda zorlayacağız, sonuna kadar tüketeceğiz. Eğer bunu sağlayabilirsek çalışanlarımız haklarını alacaklar, bunu sağlayabilirsek insanlarımız kendinden emin olacaklar, yarınlarından emin olacaklar. Bunu sağlayabilirsek özellikle çalışanlarımız fabrikasına gittiği zaman bir sürprizle karşılaşmayacaklar. Bunu sağlayabilirsek kıdem tazminatının yükümlülüklerinden ve birikmesinden kaynaklanan o sorunlardan dolayı işverenler kara kara düşünmeyecekler. Şunu da ifade etmek istiyorum ki yine bunu sağlayabilirsek Türkiye'deki çalışma hayatının verimliliğini, barışını, ahengini ve uyumunu çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim