• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Kimler özel hastane'de muayene olamayacak?

Kimler özel hastane'de muayene olamayacak?
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği'nin Doğu Marmara Bölge Temsilcileri basın mensupları ile bir araya geldi.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği'nin Doğu Marmara Bölge Temsilcileri basın mensupları ile bir araya geldi. İzmit Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan Medya Evi’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğe Özel Konak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Dal, Kocaeli Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Ellialtı, Körfez Marmara Polikliniği İdari Müdür Esener Maçil, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ve basın mensupları katıldı.

İZMİT CAZİBE MERKEZİ OLMALI

Toplantıda konuşan Bünyamin Dal Özel hastanelerin başında özel olmasına rağmen tam bir kamu hastaneleri hizmeti verdiklerini söyleyerek, “Son çıkan yasalarla tamamen devletin çerçevesinde sınırlanmış durumdayız. Ülkemiz Dünya sıralamasında 17. sırada olmasına rağmen sağlıkta özel hastanelerin de katkılarıyla 5. sıradadır. İlimiz, sağlık sıralamada İstanbul'dan sonra ikinci ildir. İzmit'te yaşayan hangi kurumda çalışıyorsa çalışılsın İzmit gönüllüsü olarak hareket edersek, İzmit sağlıkta Dünya'nın cazibe merkezi olması içten bile değil. Bu kenti Türkiye'ye ve Dünya'ya pazarlamalıyız, herkesin bakış açısının bu olduğu yürekten inanıyorum. Ayrıca, İzmit'in sağlık turizminin Dünya'da tanıtılması için Pegasus ve başka bir firma ile anlaşma sağladık ve çalışmalara başladık" dedi.

30 SANİYEDE AVUÇ İÇİ TARAMASI

Biyometrik bir diğer adıyla avuç içi tarama mecburiyetiyle ilgili de bilgi veren Dal, "Bu konu kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldı. 12 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler hariç herkesin avuç içi taraması yaptırması gerekiyor. Bu avuç içi taramasının bir an önce yapılması gerekiyor. Bu işlem sadece 30 saniyelik bir iştir. Bu taramayı bu senenin sonuna kadar yapma mecburiyeti yoktur, ancak bu tarama olmadan özel hastanelerde tedavi yapılamayacaktır. Avuç içi tarama istediğiniz her zaman özel hastanelerde yapılmaktadır. Bu taramayı bir kez yapıldığında avuç içi tarama olan tüm özel hastanelerde geçerlidir. Tarama tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır. 12 yaş altı ve 65 yaş üstü ya da acil olan hastalarda avuç içi tarama aranmamaktadır. Bu taramanın ardından sağlıkta kimlik kullanılmamaktadır. 30 Aralık 2013 tarihine kadar avuç izi alınmayan kişiler özel hastanelerde tedavi olamayacak" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5453 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim