• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Kinematik total diz protezi ile protez yokmuş gibi koşmak mümkün

Kinematik total diz protezi ile protez yokmuş gibi koşmak mümkün
Kinematik total diz protezi, klasik diz ameliyatlarından farklı olarak eklem hareketlerinde katılık, ağrı ve dizde boşalma hissine neden olmuyor. Baston ya da yürütece ihtiyaç duymadan rahatça hareket eden hasta bacağında protez yokmuş gibi hissediyor.

Günümüzde en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri şüphesiz diz ağrıları. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kayhan Turan diz ağrılarından kurtulmak, yürümek, merdivenden inip çıkmak gibi işlevleri rahatça yapabilmek için kinematik total diz protezini öneriyor. Turan, kinematik diz protezi ile ameliyat sonrası hastanın yürüyebilme kapasitesi arttığı gibi eskiden kullandığı baston, yürüteç gibi desteklere de ihtiyaç duymayacağını söyledi. Kinematik total diz protezi ile hastanın yalnızca dizinin değil, tüm bacağının doğal açısal şekline kavuşacağını belirten Uzm. Dr. Turan, şunları kaydetti: “Total diz protezi ameliyatının amacı, diz ekleminde kireçlenmesi olan hastaların ağrısını gidermek ve günlük yaşamda zorlandıkları hareketleri rahat yapmalarını sağlamaktır. Hedef ağrının en aza indirilmesi veya yok edilmesidir."

Kinematik temele dayanan total diz protezinin klasik protez ameliyatlarından farklı olduğunu belirten Uzm. Dr. Turan, "Klasik diz protezi ameliyatları sonra hasta eklem hareketlerinde katılık, ağrı ve dizde boşalma hissi sık görülebiliyor. Kinematik total diz protezlerinde ise eklem hareketleri daha rahat oluyor. Hastanın yalnız dizi değil, bacağı doğal şekline kavuşur’’ dedi. Hastanın bu ameliyat sonrasında vücudu ile daha uyumlu bir protez sahip olduğunu belirten Uzm. Dr. Turan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen hastalarım sanki dizde protez yokmuş, kendi dizleriymiş gibi hissettiklerini söylüyorlar. Total diz protezi ameliyatında zamanlama kişinin ihtiyacına göre belirleniyor. Hasta kendini hazır hissedince ameliyat olma kararını vermelidir. Birkaç ay beklemek sonucu etkilemez. Ancak yıllarca beklemek, yeni sorunların eklenmesine neden olur" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9302 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim