• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Kırışıkları, sivilceleri ve kuruluğu banyoda atıyoruz!

Kırışıkları, sivilceleri ve kuruluğu banyoda atıyoruz!
Banyonun rahatlatıcı etkisini çok iyi tanıyoruz. Şimdi aynı keyfi cildimizdeki sorunlara karşı kullanacağız. Kırışıklar, sivilceler, kuruluk ve kaşıntı suya karışıp gidecek!

Yağlı cilt

Şifalı bitki banyosu: Deriniz yağlıysa 150 gram mayıs papatyası veya civanperçemi, deriniz sivilceliyse 150 gram kuru nane veya atkuyruğu kullanın. Bitkiler bir litre, kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülerek banyo suyuna eklenir.

İltihaplı cilt

Ebegümeci banyosu: 50 gram kurutulmuş veya 100 gram taze ebegümeci çiçeği ve yaprağını ince kıyılmış olarak, kaynar derecedeki iki litre suyla haşlanır, ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir.

Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden, orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır.

Kuru cilt

Yağsız süt banyosu: Yağı alınmış iki litre süt banyo suyuna eklenirken, su iyice karıştırılır. Banyodan sonra ılık bir duş alınır ve hafifçe kurulanılır. Eğer deriye banyodan önce iki yemek kaşığı zeytinyağı yedirilirse, süt banyosu kuru deri için çok daha etkili olacaktır. Banyo suyuna eklenen bir bardak aynısafa çayı da deriyi yatıştırır.

Yağ banyosu: 50 ml badem yağı veya zeytinyağı sıcak banyo suyuna eklenir ve iyice karıştırılır. Banyodan sonra derinin üstünde kalan su elle sıyrılır ve kalan hafif yağ filmi masajla yedirilir.

Kırışık cilt

Süt ve bal banyosu: İki bardak ılık sütte iki yemek kaşığı dolusu çiçek balı iyice eritilir, bir tatlı kaşığı bademyağı eklenir ve kapalı kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir ve banyo suyu da karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

Bal-süt-yağ banyosu: Banyo küveti doldurulurken 100 gram deniz tuzu serpiştirilir. Bu arada bir litre sıcak sütte 250 gram çiçek balı eritilir ve banyo suyuna eklenir. Banyo suyu iyice karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

Cildi yatıştırmak için

Melisa ve aynısefa çiçeği banyosu: 3'er yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru bitki, kaynama derecesinde bir litre sıcak suyla haşlanır. Üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra sıcak duş alınır.

www.elmaelma.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 24046 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim