• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Kırışıklık ve lekelerden kurtulun

Kırışıklık ve lekelerden kurtulun
Cildin güzelleşmesi ve yaşlanmaması için yapılması gereken en önemli şey, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek... Özellikle yaklaşık 16 saat oruç tutulan bu günlerde, vücudunuz için gerekli vitaminleri...

Cildin güzelleşmesi ve yaşlanmaması için yapılması gereken en önemli şey, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek... Özellikle yaklaşık 16 saat oruç tutulan bu günlerde, vücudunuz için gerekli vitaminleri almaya özen gösterin

Vücudun bağışıklık sistemi bizim bir nevi kişisel güvenlik programımız gibidir. Hücreler, proteinler, dokular ve organların yer aldığı girift bir gruptan oluşan bağışıklık sistemi vücudumuzu tehlikeli saldırganlara karşı koruyan bir kalkan görevi görüyor. Peki bu sistemin cildimizle olan bağlantısı nedir? Nihayetinde yaşlandıkça vücudumuzun bağışıklık sisteminin genel etkinliği azalmaya başlar ve bu da, Los Angeles'lı Dermatolog Howard Murad'a göre; hücrelerde ve bağ dokularında aksaklıklara ve bunun sonucunda ince çizgilere, kırışıklıklara, lekelenmelere ve esneklik kaybına yol açıyor.

GÜNEŞTEN KORUNUN
Serbest radikaller ilerleme halindeyken düzenli olarak günlük bazda kullanılan antioksidanlar veya diğer bağışıklık güçlendirici besinler aracılığıyla durdurulmazlarsa, kontrolsüz bir biçimde çoğalma özelliğine sahiplerdir. Bu duruma karşı titanyum dioksit ve çinko oksit içeren güneş kremleri öneren uzmanlar, serbest radikallerin oluşmasını teşvik etmeye karşı kurulabilecek en önemli savunma mekanizmasının güneşle temastan kaçınmak olduğunu söylüyor.

DOĞAL YAĞ ASİTLERİ YOK OLUR
Serbest radikaller, oksitlenme sırasında vücut tarafından üretilen dengesiz oksijen molekülleridir. Florida'daki Fort Lauderdale'dan dermatolog Will Richardson'a göre; "Genellikle serbest radikaller kanımıza karıştıklarında vücudumuza onun bir enfeksiyonla savaştığını haber vermek üzere sayıca artışa geçerler. Dahası, serbest radikaller bir reaksiyona neden olurlar, ki bu da cildimizi koruyan doğal yağ asitlerinin yok olmasıyla sonuçlanır." (Newbeauty)

CİLDİNİZİN BOZULMASINI ENGELLEYİN
Stresle mücadele: Stres, vücutta bağışıklık sistemi olmak üzere birçok sistemi etkileyerek cilt sorunlarını tetikler. C vitaminli ürünler bağışıklık sisteminin desteklenmesinde önemli rol oynar.
Ciltte doku onarımı: UV ışınları bağışıklık sistemini baskılayarak cilt yaşlanmasına ve renk değişikliklerine neden olur. Etkin güneş koruyuculu bakım kremleri, ciltte bulunan bağışıklık sistemi hücrelerinin yok olmasını önler.

İYİ TEMİZLENMELİ
Bozulmanın önlenmesi: Cilt hücrelerindeki bozulmayı önleyen ürünler, cilt yüzeyinde çoğalmayı harekete geçirir, kolajen ve hyalüronik asit üretimini destekleyerek ciltteki elastikiyetin artmasına yardımcı olur. Cildinizi, özellikle güneşin zararlarından koruyan ürünleri tercih etmelisiniz.
Ek hasarın önlenmesi: Ciltteki gözeneklerin tıkanması akne oluşumuna zemin hazırlar. Bu nedenle iyi bir cilt temizleyicisine sahip olmalı ve ciltte biriken makyaj kalıntılarını ve kiri temizlemelisiniz. Böylece gözenekleriniz açılır ve daha canlı bir cilde kavuşursunuz.


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim