• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kişiye Özel Diyet

Kişiye Özel Diyet
Kişiler, yalnızca fiziksel özelliklerine göre değil, iş ve sosyal yaşamına uygun diyet programı yapmalılar.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, kilo vermek için kişinin sadece fiziki durumu ve kilosuna değil, işine ve sosyal yaşantısına uygun bir diyet programı yapması gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, “Aç kalarak değil, az ve sık yiyerek sağlıklı kilo verilebilir" dedi.

OMÜ Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte diyetlerinde ortaya çıkmaya başladığını belirtti. Diyet yaparken çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Özenoğlu, “Aç kalınarak ani kilo kayıplarına neden olan diyetleri uygulamak çok sağlıklı değil. Bu diyetler yapıldıktan sonra kilo verilebilir fakat daha sonra çeşitli sağlık problemleri yaşanabilir. Vücut sürekli aç kaldığı için metabolizma yavaşlar ve en az şekilde enerji harcar. İlk aşamada kilo verilir ama daha sonra kilo kaybı durur. Diyetin kesilmesinin ardından da kişi kilo almaya başlar” dedi.

Az ve sık yiyerek kilo vermenin daha uygun olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özenoğlu, “Kilo vermek için kişinin sadece fiziki durumu, kilosuna göre değil, sosyal yaşantısı ve işine göre bir diyet hazırlanmalı. Kişinin hangi besinleri ne kadar azaltacağı kendi yaşam tarzına uygun olarak belirlenmeli. Yanlış yeme alışkanlıkları düzeltilmeli” diye konuştu.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3775 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim