• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kişiye utanç veren rahatsızlık

Kişiye utanç veren rahatsızlık
Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zafer Topçu, idrar kaçırmanın sağlık sorunu olmasının yanı sıra daha çok sosyal yaşamı kısıtlayan ve ihmal edilmemesi gereken bir sorun olduğunu söyledi.

Doktor Zafer Topçu, kadınların yüzde 30'unda idrar yolu sarkması sonucu idrar kaçırmanın meydana geldiğini belirterek, "İdrar torbası, kişi kendisi idrar yapmak isteyene kadar idrarı tutmakla sorumlu bir organdır. İdrar kaçırmanın hayati bir tehlikesi yok. Ancak, sosyal ve hijyenik bir sorun olup kişiye utanç verir, kendine güvenini sarsar ve sosyal davranışları değiştirir. Kadınların yüzde 30'unda idrar yolu sarkması sonucu zorlanınca meydana gelen idrar kaçırma mevcuttur" dedi.

İdrar yolu sarkması sonucu zorlanınca idrar kaçırma ve aşırı duyarlılık sonucu acil idrara sıkışma, yetişememe gibi sık rastlanan idrar kaçırma tiplerinin olduğunu ifade eden Uz.Dr. Zafer Topçu, idrar kaçırma da tedavi yöntemlerini şöyle anlattı: "İlaç tedavileri, idrar kesesinin aşırı hassasiyetini azaltırken davranış tedavisi ile de idrar torbası eğitimi yapılabilir. Ayrıca kegel egzersizleri, vajinal konlarla yapılan egzersiz, manyetik sandalye, askılı ameliyatlar ve botoks ameliyatlar idrar kaçırmada uygulanacak tedaviler arasında yer alır."

Doktor Zafer Topçu ayrıca, vatandaşın güldüğünde, öksürdüğünde, hapşırdığında, yürürken veya egzersiz yaparken ağır bir eşya kaldırırken, oturur ya da yatar durumdan ayağa kalktığında idrar kaçırıyorsa, idrar yapma hissi geldiğinde tuvalete yetişemiyorsa, tuvalette hiçbir zaman idrarını tamamen boşaltamadığı hissine kapılıyorsa mutlaka bir uzmana danışması gerektiğini belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim